29. november 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Værdighed i Hobro og San Francisco

Velkommen til ugens anden store hvalhistorie her på Føljetons navnkundige Kære læser-plads. Men selv om hvalen er et ‘stort’ dyr, handler vores historie om så meget mere end det. I dag handler Kære læser om det der med at gøre en forskel. Da det onsdag morgen kom Susan Nørregaard Sand fra Als for øre, at […]

Kære læser

Lars Løkke Rasmussen har fundet EU-sokkerne frem

Lars Løkke Rasmussen sagde i går til Europa-Parlamentet, at danskerne grundlæggende tror på Europa. Men det er ikke længe siden, at statsministeren var mere skeptisk overfor EU. Hvad er der sket i mellemtiden? Nogle af svarene er, at den danske folkestemning er vendt, og at man ikke har lyst til at blive ramt af den politiske tumult, der er overkommet Storbritannien efter Brexit.

Spisesedlen

Danske Bank sigtet i hvidvasksag. Bagmandspolitiets efterforskning fører nu til en sigtelse mod Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen. Indtil videre er det banken som selskab der er sigtet, og ingen enkeltpersoner står for skud – endnu. For bagmandspolitiet har tidligere oplyst, at efterforskningen er delt i to spor, hvorfor der i fremtiden muligvis vil blive rejst flere sigtelser.

Våbenhvile-resolution for Yemen blokeret i FN. En resolution forfattet af Storbritannien, som skulle have sikret våbenhvile i den yemenitiske havneby Hodeida, er blevet blokeret af blandt andre USA og Kina. Ifølge diplomater fra FN sker det efter lobbyarbejde fra Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. Våbenhvilen skulle have sikret muligheden for at transportere nødhjælp ind i det krigshærgede land.

Cowi køber Arkitema Architects for et trecifret millionbeløb. Cowi, som er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder, har dermed erhvervet sig Danmarks største arkitektvirksomhed. ”Det giver mere slagkraft over for kunderne, og vi får muligheder for at byde ind på projekter, vi ikke har haft før”, siger Cowis administrerende direktør Lars-Peter Søbye om købet.

Kvinde valgt som præsident i Georgien for første gang. Den nyvalgte kvindelige præsident Salome Zurabishvili er født i Frankrig, men hun har rødder i Georgien. Hun arbejdede tidligere som fransk ambassadør i Georgien, inden hun blev tildelt georgisk statsborgerskab.

Magnus Carlsen vinder verdensmesterskabet i skak. Carlsen vandt onsdag den afgørende tiebreaker mod udfordreren Fabiano Caruana, efter at de første 12 regulære partier alle var endt i remis. Det er fjerde gang i streg, at Carlsen kan kalde sig selv verdensmester.

Et sidste ord

Det blev pludselig lidt hedt forleden dag, da træneren for den engelske fodboldklub Liverpool, Jürgen Klopp, holdt noget så usexet som et pressemøde. I sin øresnegl havde Klopp en mandlig oversætter, der fik hylet træneren helt ud af den på grund af sin ”very erotic voice.” Vi giver Klopp ret. Den kunne smelte smør, den stemme!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12