29. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kængurutyvene og bolighajerne hærger

Kængurukrisen fortsætter i Danmark. Tirsdag morgen døde en kænguru i Blåvand efter at være blevet påkørt af en bil. Det springstærke dyr var stukket af fra Blåvand Zoo sent mandag aften, og Syd- og Sønderjyllands Politi havde efterfølgende forsøgt at indfange den – men uden held. Isoleret set ville nyheden blot have været et lidt […]

Kære læser

Hvorfor går Corbyn ikke til valg?

På hovedet. Tredje gang blev heller ikke lykkens gang i Boris Johnsons bestræbelser på at få udskrevet et parlamentsvalg. Den britiske premierminister forsøgte mandag at få Underhusets opbakning til et nyvalg i december. For at det kan blive til virkelighed kræver det, at to tredjedele af de britiske parlamentarikere stemmer for forslaget. Det gjorde de […]

Spisesedlen

Huslejestigningerne er gået amok i ældre private lejeboliger. I løbet af de seneste 12 år er det på grund af en særlig paragraf i boligreguleringsloven gennemsnitligt blevet 63 pct. dyrere at bo til leje i gamle, private lejeboliger, efter de er blevet sat i stand. Det fremgår af en rapport kaldet Blackstonerapporten, som boligminister Kaare Dybvad (S) fremlægger i dag.

Hongkong forbyder prominent aktivist at stille op til valg. Demokratiaktivisten Joshua Wong, 22, siger, at hans forsøg på at blive opstillet til distriktsvalget i næste måned er blevet afvist af Hongkongs pro-kinesiske styre. Ifølge demonstranter er han den eneste kandidat, som er blevet afvist.

Mindst 14 demonstranter dræbt af irakiske myndigheder. Tidligt tirsdag skød sikkerhedsstyrker direkte ind i en demonstration i Karbala. Flere hundrede meldes såret.  I den seneste måned er mere end 250 mennesker blevet dræbt i demonstrationer mod regeringskorruption og dårlig offentlig service. Karbalas politichef afviser, at nogen demonstranter skal være blevet dræbt.

Boeings administrerende direktør indrømmer alvorlige fejl. I en kongreshøring vil Dennis Muilenburg ifølge sin skriftlige erklæring indrømme, at det amerikanske flyselskab har begået fejl, og at alvorlige flystyrt med to 737 Max-fly, der har kostet i alt 346 mennesker livet, ikke vil ske igen: ”Vi ved, at vi har begået fejltagelser og gjort ting forkert.”

Guld er ikke længere verdens mest værdifulde ædelmetal. Nu er det palladium, man skal have fingrene i, hvis man går op i den slags. Palladium begyndte året med en pris på 1.265 dollars pr. ounce, men er nu steget til lige under 1.800 dollars. I samme periode er guld steget fra 1.285 dollars til 1.495 dollars. Det skriver Finans.

Et sidste ord

Amerikaneren Nicholas Kristof er politisk kommentator og har skrevet en populær klumme i The New York Times siden 2001. Lige nu er han i København. Det kan man konstatere på Instagram, hvor han forundres over danskerne, som han mener må være ”de mest lovlydige, gode borgere i verden”. Han skulle bare vide.

(Og her gør han sig tanker om wienerbrød).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12