29. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det er synd for de rige

Kim Kardashian kan ikke holde det ud mere. Den hovedrige amerikanske realitystjerne har fået nok af dette forbandede coronainferno, hvor ulækre børn tørrer efterårssnottet væk under mundbindet, og alle de fattige ser så triste ud, fordi de har mistet deres job og deres kære til COVID-19. Det er jo umenneskeligt at skulle være vidne til […]

Kære læser

Dekonstruktivisten Kanye West

Kanye West har det ikke godt. Det må være konklusionen på rapperens næsten tre timer lange interview med verdens bedst betalte podcaster Joe Rogan. Egentlig er han ret ulidelig at høre på. Det samme er Kanye. ”This is a video game, this is a simulation man”. Gennem interviewet går Kanye ud af den ene vilde […]

Spisesedlen

Nyt knivangreb i Frankrig. Mindst tre personer har mistet livet, og flere andre er blevet såret i et knivangreb ved Notre Dame-kirken i den sydfranske by Nice. Det skriver Reuters. Ifølge mediet har en kvinde fået skåret halsen over, og gerningsmanden skal have råbt ”Allahu Akbar” under det, der af Nices borgmester beskrives som et terrorangreb. Tidligere på måneden blev en fransk skolelærer halshugget, fordi han havde vist tegninger af profeten Muhammed i undervisningen.

Europa lukker ned. To af Europas største nationer har i går meddelt, at de lukker delvist ned i et forsøg på at komme coronasmitten til livs. I Frankrig har præsident Emmanuel Macron meddelt, at en nedlukning begynder fredag, hvilket blandt andet vil kræve, at borgere skal udfylde blanketter, inden de kan forlade deres hjem. I Tyskland begynder en delvis nedlukning på mandag, hvilket blandt andet betyder lukningen af barer, restauranter, fitnesscentre, biografer, markeder og andet.

Nye restriktioner træder i kræft. Fra i dag skal man bære mundbind, hvis man fx skal ud og handle, en tur på hospitalet eller i skole på ungdomsuddannelsen. Tager man ikke mundbind på i en butik, kan man blive bortvist, og det kan i sidste ende koste en bøde. Børn under 12 år og personer med fysiske eller mentale svækkelser er undtaget for kravet om mundbind.

Philadelphia indfører udgangsforbud. Den amerikanske storby Philadelphia, der ligger i delstaten Pennsylvania, har indført udgangsforbud efter voldsomme uroligheder, der er brudt ud efter en sort mand mandag blev skudt og dræbt af politiet. Udgangsforbuddet gælder fra klokken ni om aftenen til klokken seks om morgenen.

EU foreslår mindsteløn. Europa-Kommissionen har fremsat et forslag til et direktiv om en fælles mindsteløn i EU. Det sker blandt andet som et forsøg på at undgå lønmodtagerfattigdom i Unionen, men forslaget har på forhånd mødt stor modstand i Danmark. Her mener man nemlig, at forslaget vil true den danske model. EU’s jobkommissær, Nicolas Schmit, mener dog ikke, at Danmark har noget at bekymre sig om.

Et sidste ord

Det blev jo til en hel lille specialudgave om ægteparret Kanye West og Kim Kardashian i dag. Så lad os da lige slutte med lidt mere. På nettet bliver der nemlig lavet en del sjov med Kardashians tåbelige Twitter-opdatering. Fx har kunstmuseet MoMA gjort sig sjove på Kardashians bekostning.

Vi lover, Føljeton handler om noget andet i morgen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12