29. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Voksenmobning banede vej for skolereformen

Afsløringen af aftalt spil op til lockouten af landets skolelærere i 2013 udstiller en sjældent set brutalitet og respektløshed overfor en faggruppe, som politikerne ellers satser på, skal gøre nutidens børn og unge til den bedst uddannede generation nogensinde. Det er et grimt syn, der toner frem. Den tyske rigskansler Otto von Bismarck var i […]

Kære læser

Vesterbros gyldne trekant 

I stofmiljøet på Vesterbro er pusherne øverst i hierarkiet, mens nasserøvene skraber bunden. Det fortæller 27-årige Christian Schnoor, der blev ked af det, da han for nylig skulle flytte fra Mændenes Hjem og i egen lejlighed. Han var bange for at vinke farvel til et fællesskab.

Spisesedlen

I dag indsættes soldater i gaderne. For første gang siden 1930erne er der i morges blevet indsat soldater i Danmarks gader for at bevogte både jødiske institutioner og den israelske ambassade i København. Ligeledes er der blevet indsat soldater til at vogte den danske/tyske grænse. Det sker på baggrund af en politisk beslutning i begyndelsen af september.

Nordkoreanske tvangsarbejdere har tilsyneladende repareret danske skibe. Det polske firma Armex, der er afsløret i at benytte sig af nordkoreanske tvangsarbejdere, har repareret og ombygget flere danske færger fra blandt andet Scandlines, DFDS og Stena. Rederierne afviser at have kendt til den nordkoreanske arbejdskraft.

Tidligere Volkswagen-topchef anholdt for snyd. Tysk politi har anholdt Wolfgang Hatz, der indtil 2007 var chef for Volkswagens motorafdeling. Han mistænkes for at være medvirkende til en sag om omfattende snyd med software i det tyske firmas diesel-biler.

Myanmars sikkerhedsrådgiver afviser rohingya-udrensning. Myanmars nationale sikkerhedsrådgiver, U Thaung Tun, fortæller til FN’s sikkerhedsråd, at der ”ikke er tale om en etnisk udrensning eller folkemord i Myanmar”. Afvisningen kommer som følge af, at generalsekretæren for FN i går kaldte situationen i Myanmar for et “humanitært mareridt”.

Mor til IS-kriger dømt for finansiering af terror. En 43-årig fransk-algiersk kvinde skal i fængsel i to år for at have købt flybilletter til sin søn, der tog til Syrien for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat. Sønnen døde i Syrien sidste sommer. Moren nægter at have kendt til sin søns planer og fastholder, at hun troede, sønnen skulle på ferie i Malaysia.

Et sidste ord

Hulahop-ringen har fået comeback – blandt voksne. Som et fitness-redskab til at få hvepsetalje. Men åh, det er jo dødens pølse. Så er der mere liv, frodighed og vigør i denne skønne kvinde – tjulahop, tjulahej, tjulahopsasa

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12