29. september 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvis alt bare var som før

I Rumænien har borgerne i landsbyen Deveselu besluttet at genvælge deres borgmester Ion Aliman. I et jordskredsvalg sikrede Aliman sig hele 64 pct. af stemmerne, og under normale omstændigheder ville han derfor snart kunne begynde sin tredje periode som borgmester af den lille sydrumænske by. Men Rumænien lever ikke under normale omstændigheder. Ingen af os […]

Kære læser

Kan et servietmanus redde de danske biografer?

Alle taler om Druk, og på Føljeton ville vi også ind og se den fulde giraf. Undertegnede allierede sig derfor med en ven for at evaluere instruktør Thomas Vinterbergs nye film på dens egne præmisser: Først med en ædruelig gåtur lige efter rulleteksterne, efterfølgende i fadøllenes lumske selskab. Resultatet kommer her. Ædru Idéen med Druk […]

Spisesedlen

Fra i dag kan der søges om udbetaling af indefrosne feriepenge. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. Pengene kan bestilles frem til 1. december, og der vil gå op til syv hverdage, før pengene er på borgerens konto. Man kan få udbetalt penge for tre af sine i alt fem indefrosne ferieuger.

Demokrater: Trumps skatteunddragelse er et spørgsmål om national sikkerhed. New York Times kunne i går afsløre, at den amerikanske præsident Donald Trump det seneste år har betalt meget lidt i føderal indkomstskat og samtidig har en stor gæld. Nu vil Trumps politiske modstandere vide, hvem det er, han skylder penge. ”[Gæld] til hvem? Forskellige lande? Hvilken indflydelse har de da?” lød det fra den demokratiske leder af repræsentanternes hus Nancy Pelosi. ”For mig er det et spørgsmål om national sikkerhed,” tilføjede hun.

En million mennesker døde af coronavirus. Antallet af coronarelaterede dødsfald har i dag rundet en kedelig milepæl. På verdensplan har en million mennesker nu mistet livet, mens de har været syge med corona. Antallet af nye dødsfald er steget hastigt de seneste uger i takt med, at flere lande oplever en opblussen i epidemien.

Veganerpartiet præsenterer politik. Veganerpartiet er for nylig blevet opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, og i går blev partiets politik og spidskandidater præsenteret på et pressemøde i Kødbyen i København. Partiet vil kæmpe for dyrevelfærd og veganisme, og de beskriver sig selv som økocentriske, hvilket betyder, at mennesket ikke alene skal være centrum for alle beslutninger længere.

Ungarn kræver EU-kommissær fyret. Den ungarske regering ”afbryder alle forbindelser” med EU-kommissionens næstformand Věra Jourová, og den ungarske premierminister Viktor Orbán kræver, at Jourová bliver fyret. Det sker, efter Jourová har kaldt Ungarn for et ”sygt demokrati,” hvilket af den ungarske regering beskrives som en ”nedværdigende offentlig udtalelse.”

Et sidste ord

Måske har du allerede set den her video. Vi har i hvert fald set den ufatteligt mange gange allerede, så vi forstår godt, hvorfor den er blevet et kæmpe viralt hit på nettet. Det er den totale frihed kogt ned i et kort klip. Når sommeren kommer igen, skal vi også cruise rundt til tonerne af Fleetwood Mac, det er helt sikkert.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12