3. april 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Gør som Maduro og Erdoğan: Brænd dine problemer

Tænk hvis man havde muligheden for at smide alle sine problemer på et bål og se dem gå op i flammer. Ville det ikke være skønt? Så kunne man gøre det til en fast tradition hver aften at stå og varme sig ved alle de ting, man ikke kan lide, i stedet for at lade […]

Kære læser

Verdens mest nuttede og beskidte diplomativåben

Supernuser. Da Nixon in China havde premiere på Houston Grand Opera i 1987, fik den en ret kølig modtagelse af anmelderne. Det er en opera i tre akter om USA’s præsident Richard Nixon og hans udenrigsminister Henry Kissingers syv dage lange statsbesøg hos Mao Zedong i det kommunistiske Kina i 1972. Besøget var i sig […]

Spisesedlen

Theresa May vil diskutere ny Brexit-plan med Jeremy Corbyn. Samtidig meddeler May, at hun er villig til at bede EU om en ny forlængelse af deadlinen for Storbritanniens udtrædelse af EU. I samarbjede med oppositionsleder Corbyn skal May nu forsøge at forhandle en plan, som kan opnå flertal i parlamentet. Netop de forhandlinger kan potentielt føre til et såkaldt ”soft Brexit,” skriver The Guardian.

Viceadministrerende direktør Claus V. Hemmingsen stopper efter 38 år i Mærsk. Det meddeler A.P. Møller-Mærsk i en fondsbørsmeddelelse onsdag morgen. Hemmingsen fratræder officielt ved udgangen af juni i år, når Mærsk nedlukker deres energidivision. Han fortsætter som formand i det separate datterselskab Maersk Drilling.

Brunei indfører dødsstraf for sex mellem mænd. Det sydøstasiatiske land har onsdag implementeret en ny kontroversiel sharialovgivning, der blandt andet vil straffe sex mellem mænd ved stening og tyveri med amputering. Sultan Hassanal Bolkiah udtaler i en tale til offentligheden, at han ”ønsker at se islamisk lærdom vokse sig stærkere i landet.”

Venezuelanske myndigheder fratager Guaidó immunitet. Dermed er vejen nu banet for præsident Nicolas Maduro til at retsforfølge og potentielt anholde Juan Guaidó. Guaidó udnævnte i januar sig selv til landets præsident, hvilket efterfølgende blev anerkendt af omtrent 50 FN-lande, herunder Danmark og USA.

Verdo skal tilbagebetale 235 mio. kroner til sine kunder. Ifølge en afgørelse fra Forsyningstilsynet har det randrusianske energisleskab overfaktureret sine knap 13.000 varmekunder i en periode fra 2000-2014 for sammenlagt 440 mio. kroner. Af det beløb skal 235 mio. kroner altså nu tilbagebetales, hvilket svarer til overfaktureringen de første seks år.

Et sidste ord

Vi kan berolige alle med, at den her video er fake, men bare det, at vi bliver nødt til at sige det, er ret foruroligende. Desuden føler vi os forholdsvis sikre på, at Amazons ejer Jeff Bezos skreg ”Se! Det er dét, jeg vil have!” til sine ansatte, da han så videoen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12