3. august 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Død over vaskebjørnen?

Dødslisten er trådt i kraft. Nu skal der renses ud i racerne. Siden tidligt i morges er den frie jagt gået ind på fremmede invasive arter i Europa. I alt 37 forskellige planter og dyr, der menes at true den oprindelige europæiske natur, er blevet identificeret, og hertillands har Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning udpeget 12 typer af den […]

Det bedste vi har set

Fravalg af det frie børneliv

Hvad hvis der var et system, hvor børn selv bestemte, hvad de ville lave hvornår? En barndom uden for de etablerede institutioner? Et rum hvor børn ikke behøvede at lære at læse, før de blev teenagere, hvis interessen bare ikke var der? Måske lyder det tosset, men ikke desto mindre findes det, og det er et voksende fænomen både i Danmark og i USA. I USA hedder konceptet unschooling, og det anslås, at fire procent af amerikanske børn i dag unschooles derhjemme af mor og far i stedet for at gå i skole. I Danmark oversættes det til ’fri læring’, og netværket frilæring.dk får omkring fem nye indmeldelser hver uge fra forældre over hele landet.

Ventetiden i flygtningekøen

”Nogle gange tænker jeg på at tage min kones hånd og springe i havet.” Sådan siger en 38-årig syrisk asylansøger efter fire måneder i en græsk flygtningelejr. De bor i et ødelagt telt i en lejr uden for byen Piræus, mens de venter på at få asyl. Men før det kan ske, skal de igennem to interviews med myndighederne. Interviews, der indtil nu igen og igen er blevet udskudt.

Spisesedlen

Flertal vil ændre 7-trinsskalaen. For mange unge får topkarakteren 12, og derfor vil flere partier nu ændre karakterskalaen, som ellers er skabt efter internationalt forbillede.

Økologisk svineproduktion er et af få områder inden for dansk landbrug med overskud. I 2015 var det gennemsnitlige overskud på en økologisk svinefarm på 3,4 millioner kroner, mens en konventionel svineproducent i snit havde et underskud på 200.000 kroner. Der er 25 økologiske svineproducenter i Danmark og 2.600 konventionelle.

Borgerkrig eskalerer i Libyen. Sammenbruddet i det nordafrikanske land er tæt på totalt efter endnu en bilbombe i Benghazi.

New York Times’ madanmelder er pjattet med Claus Meyers restaurant. Man behøver ikke at være hverken gourmet, gourmand eller gastroseksuel for at anerkende, at danske Meyer synes at have made it big i New York med restauranten Agern på Grand Central Station. New York Times mæsker sig i syv vegetariske retter til 120 dollars.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12