3. december 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kategorisk dårlige undskyldninger

Det har altid slået os, at en af de mest ulidelige ting ved at være politibetjent må være de syge undskyldninger. Tænk sig at have et job, hvor det er en ofte forekommende begivenhed, at en midaldrende mand læner sig lettere besværet ud af vinduet på sin Toyota Picanto for med hundeøjne at forklare, hvorfor […]

Kære læser

Linselusen New York

Årets bedste naturdokumentar handler slet ikke om natur, men om byen New York. I How to with John Wilson (der kan streames på HBO Nordic) serveres ”The Big Apple” med bid, kraft og sødme – foruden en god portion underspillet humor. Resultatet er små tre timers ekstremt originalt tv fordelt ud over seks korte afsnit. […]

Spisesedlen

Rigspolitiet kendte til manglende mink-lovhjemmel. Man vidste godt, at ordren om at slå alle mink ihjel var ulovlig. Det erkender Rigspolitiet i en redegørelse sendt til Justitsministeriet. Politiet stod for at ringe rundt til landets minkavlere, da masseaflivningen skulle iværksættes. ”Det er jeg ked af at høre, men beslutningen er truffet. Manglende medvirken vil derfor betyde, at du ikke får mulighed for at opnå bonussen, og du kan forvente, at myndighederne så kommer og foretager tømning af besætningen alligevel”, blev betjente blandt andet instrueret i at sige, hvis avlerne afviste at aflive deres dyr.

Iran vil øge berigelsen af uran. Efter drabet på chefforskeren for det iranske atomprogram Mohsen Fakhrizadeh valgte Iran onsdag at vedtage en ny lov, der skal forøge landets uranberigelse. Hvis ikke de internationale sanktioner mod Iran lempes, truer iranerne med at genoptage uranberigelsen til 20 pct., svarende til niveauet før atomaftalen i 2015. Samtidig truer iranerne med at nægte internationale observatører adgang til landets atomfaciliteter.

Valéry Giscard d’Estaing er død. Den tidligere franske præsident blev blandt andet kendt for at modernisere det franske samfund med lempelser af abort- og skilsmisselovgivningen. Giscard sad som Frankrigs præsident fra 1974-1981. Han blev 94 år gammel.

FN fjerner cannabis fra liste over de farligste euforiserende stoffer. Siden 1961 har FN’s Kommission for Narkotika (CND) grupperet cannabis med hårde rusmidler som heroin og syntetiske opioider. Efter anbefalinger fra WHO omklassificerer CND dog nu medicinsk cannabis som værende mindre farligt. Beslutningen ses som en stor symbolsk sejr for aktivister, der ønsker at udbrede brugen af marijuana i behandlingsøjemed.

Coronakrisen giver SAS historisk stort underskud. Flyselskabet slutter regnskabsåret i 2020 med et underskud på hele 6,7 mia. kr. Samtidig viser regnskabet, at SAS’ omsætning er blevet mere end halveret. Det skyldes ikke mindst, at antallet af passagerer er styrtdykket. I fjerde kvartal havde SAS eksempelvis 77 pct. færre passagerer end i samme periode sidste år.

Et sidste ord

Trump har sendt sine vidner i retten. De skal bevise valgsvindel. Det går ikke så godt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12