3. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

CD’erne gør comeback med ny boligskat-aftale

Som et spøgelse går centrumdemokratismen gennem Danmark. Havefolket, bilentusiasterne og nabofejde-krigere, der ellers ofte gemmer sig væk i gør-det-selv-byggemarkeder og ude på genbrugsstationerne i weekenderne, er pludselig kommet frem i lyset – og har fuldstændig overtaget scenen. Tidligere blev de gjort til grin som småborgere med tarvelig smag: Flipproletarer fra forstæderne. De blev kaldt ‘ligusterfascister’. […]

Kære læser

Atmosfærens vogtere

Vejrobservatører og meteorologer fra hele verden mødes hvert år på Tysklands højeste bjerg for at finde fælles metoder til at indsamle data om atmosfæren. Journalist Jeppe Carstensen har overnattet på forskningsstationen Schneefernerhaus og taler med atmosfærens vogtere om deres fag.

Det bedste vi har set

I New York afholdt de i går den fashionable årlige Met Gala, hvor berømtheder dukker op i flotte, vilde kjoler. Føljetons Oliver Stilling har kigget på dem og giver dem et par ord med på vejen.

Spisesedlen

Sverige dropper ID-kontrol fra Danmark. Indenrigsminister Anders Ygeman har annonceret, at ID-kontrollen mellem Danmark og Sverige – som blev indført på grund af det store antal asylansøgere forrige år – annulleres fra og med midnat. Samtidig opfordrer EU-Kommisionen Danmark, Norge, Østrig og Tyskland til også at udfase grænsekontrollen over de næste seks måneder.

Storbritannien afviser Brexit-regning. EU-kommissionen har her til formiddag fremlagt en samlet plan for skilsmissekravene i forbindelse med Storbritanniens udtræden. Brexit-minister David Davis har dog straks afvist at betale den fremsendte regning, som kan løbe op i over 100 mia. euro.

Hvert fjerde hus står tomt i mange sogne. Op mod 22.000 nedrivningsklare spøgelseshuse står rundt om i Danmark, viser ny rapport. Værst ramt er Thisted, Lemvig, Morsø, Vesthimmerland og Lolland-Falster. Årets statslige nedrivningspulje på 55 millioner kroner rækker ingen vegne.

Gadekampene spidser til i Venezuela. Oprøret mod præsident Maduro eskalerer dag for dag, hvor demonstranter er begyndt at bygge barrikader i gaderne – for at gennemtvinge kravet om et nyvalg. Regeringsstyrkerne har kun skruet bissen endnu mere på i det, som bl.a. Brasilien kalder for et ”statskup”.

Karakterkrav ødelægger mulighederne for at bryde social arv. Den nye gymnasiereform, der fra 2019 vil betyde karakterkrav til gymnasiet, vil især ramme unge fra udsatte boligområder. Det viser ny analyse fra tænketanken Kraka. Udsatte unge bryder nemlig den sociale arv i gymnasiet, men mange fra den gruppe vil med de nye krav være forhindret i optagelse på gymnasie og HF.

Et sidste ord

”Jeg stemte på Trump,” siger han, ”men efter at have læst sådan cirka 800 sider om feministisk queer-teori, forstår jeg nu, hvor meget jeg er blevet narret.” Det er bare satire – men det er sjovt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12