3. maj 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvad skal vi gøre med Paludan?

Urgh … Ok, fint nok, vi bider på. Vi skriver noget om Rasmus Paludan. For hvad skal man dog stille op med den tåbelige starut. Der har været megen snak om, hvorvidt partiet Stram Kurs og den racismedømte racist Rasmus Paludan skal ties ihjel. Argumentet hedder sig, at han er et medieskabt monster, der ikke […]

Kære læser

Det radikale folkeparti

Med sin flegmatiske fremtoning er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) en tidstypisk repræsentant for flertallet på Christiansborg: Han virker aldrig sådan rigtig personligt engageret i de aktuelle sager, men er omvendt heller ikke komplet ligeglad. Som en klon af på den ene side Kristian Thulesen Dahl (DF) og på den anden side Morten Østergaard (R) […]

Spisesedlen

Cyklonen Fani har ramt Indiens østkyst med 200 km/t. Stormen nåede fastlandet klokken 8 fredag morgen lokal tid. Mere end en million mennesker er blevet evakueret fra delstaten Orissa, og der er blevet rapporteret om oversvømmelser i flere områder, skriver BBC.

Er enden på aids-epidemien inden for rækkevidde? Ifølge et nyt otte år langt studie er det lykkedes at undertrykke HIV-infektion ved hjælp af antiretrovirale medikamenter. Blandt næsten 1.000 europæiske mandepar, hvor den ene partner var HIV-smittet og modtog behandlingen, fik ingen af de ikke-HIV-smittede partnere overført sygdommen efter sex uden kondom, skriver The Guardian.

Norges oliefond skovlede penge ind i første kvartal af 2019. Med afkastet på 9,1 pct. (godt 565 mia. danske kroner) er det pensionsfondens bedste kvartalsregnskab nogensinde. Det skyldes særligt fondens investeringer i teknologiselskaber, skriver de norske medier.

Arbejdere tager benene på nakken, når Arbejdstilsynet dukker op. Næsten hver gang Arbejdstilsynet kontrollerer større danske byggepladser, ser de folk, som fordufter. Ifølge nye opgørelse, som tilsynet selv har foretaget gennem de seneste 21 måneder, er 182 personer stukket af i forbindelse med 86 kontroller. Arbejdsmarkedsforsker Bjarke Refslund siger til Fagbladet 3F, at nogle er arbejdsmigranter, der er i tvivl om deres status, mens andre tydeligvis har fået instrukser på at løbe.

Facebook udelukker en række højreekstremister. Det drejer sig blandt andre om Alex Jones, Milo Yiannopoulos, Louis Farrakhan, Paul Joseph Watson og aktivisten Laura Loomer. Facebook har truffet beslutningen på baggrund af, hvad de tidligere har delt på det sociale medie, som forbryder sig mod retningslinjerne.

+ Læs også i The Outline: ‘Facebook forsøger at gøre ordet ‘privacy’ meningsløst‘.

Et sidste ord

Uha, hvis det her ikke er en superskurk in the making, så ved vi ikke, hvad det er.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12