3. marts 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Sejrstalens forbandelse

”Kære partifæller. Vi gjorde det!” Der er ofte god stemning på spillestedet Vega i København, men den har formentlig sjældent har været så god, som da Socialdemokratiets daværende formand Helle Thorning-Schmidt åbnede sin sejrstale med de berømte ord en mørk septembernat i 2011. Efter mere end ni år med Venstre ved magten havde socialdemokraterne endelig […]

Kære læser

Roskilde Festival er lige så relevant, som den altid har været

Revet væk. Så blev Roskilde Festival udsolgt, og det endda i rekordfart. Ja, faktisk blev den hidtige rekord for, hvornår Danmarks største festival kunne melde udsolgt, fuldstændig smadret. Tidligere skulle man helt hen i maj, førend det var nødvendigt febrilsk at efterspørge overskydende billetter på Facebook og deslige. I år nåede vi knap nok ind […]

Spisesedlen

Udenrigsministeriet fraråder rejser til Norditalien. Det danske udenrigsministerium meldte i går ud, at de fraråder alle ”ikke nødvendige” rejser til fire regioner i det nordlige Italien. Det drejer sig om regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto. Meldingen kommer på baggrund af coronaudbruddet i området.

Demokrater trækker sig og støtter Biden. Endnu en midtersøgende demokrat trak sig i går fra ræset om at blive den demokratiske udfordrer til Donald Trump ved præsidentvalget senere i år. Først gjorde unge Pete Buttigieg det mandag, og en dag senere fulgte Amy Klobuchar trop. De har begge meldt ud, at de nu støtter kandidaten Joe Biden, og han får dermed et stort skulderskub, inden en stor del af de amerikanske stater i nat stemmer ved den såkaldte Super Tuesday.

FN-rapport: Rusland har begået krigsforbrydelser i Syrien. En FN-undersøgelse beskylder for første gang Rusland for at være direkte involveret i krigsforbrydelser. I rapporten står der blandt andet, at Rusland har bombet civile områder uden noget specifikt militært mål. Rusland benægter at stå bag massedrab af civile.

Drastisk fald i antallet af delfiner i Det Indiske Ocean. Et nyt studie viser, at kommercielt fiskeri ser ud til at have nedbragt antallet af delfiner i Det Indiske Ocean med mere end 80 pct. Det anslås, at omkring 4 mio. småhvaler er blevet fanget i fiskenet beregnet til tunfisk siden 1950. Alene i 2016 var tallet 100.000.

Alternativets bestyrelse i København støtter både Elbæk og Fock. Altenativets tidligere leder Uffe Elbæk skulle i går stå skoleret for Alternativets bestyrelse i Københavns Storkreds. Her skulle han forklare sin ageren i medierne den seneste tid, hvor den nye leder Josephine Fock har været hårdt kritiseret fra flere sider. Efter mødet sagde bestyrelsen, at de bakker både Elbæk og Fock op.

Et sidste ord

Apropos corona-kommunikation. I Vietnam har de lavet en oplysningsvideo om virussen. Den er gået viralt (hæhæ), fordi musikken er så catchy. Og så siger man, at popmusik ikke er oplysende.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12