3. november 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Zombiehæren kommer

Intet er længere forudsigeligt. I generationer har et mundheld lydt i USA: ”When the Cubs win the World Series” – som en sarkastisk konstatering af, at dét aldrig vil ske. Igen. Men jo, for netop dét skete i nat (dansk tid). For første gang siden 1908 vandt Hillary Clintons barndoms-favorithold Chicago Cubs  det amerikanske mesterskab […]

Det bedste vi har set

Generne fra mutanter skal redde os

Noget af det, der skal redde os 20 gode år mere at leve i, er den såkaldte personlige medicin, der er alle vegne i disse år. Ingeniøren har dækket emnet grundig det sidste års tid, så nu kan vi andre måske begynde at hægte os på. Obama har afsat milliarder til forskningen, der med lynhurtig computerteknologi blandt andet skal gøre behandling meget mere præcis og i øvrigt helt praktisk skal kunne udskifte vores dna med stærkere strenge. Ja, det er vist en ret overfladisk forklaring, så prøv at dykke lidt dybere ned i emnet hos Ingeniøren, eller læs denne her super stærke feature fra California Sunday Magazine, der forklarer, hvordan superatleters gener er mutationer, der kan redde alle os andre. Crazy nye verden. Vi elsker den.

+ Bloomberg har også været der for et års tid siden.

Da The Daily Show fandt sin stemme

Jovist, vi savner da Jon Stewart på The Daily Show, men vi undte ham også at stoppe, da han ikke rigtig gad mere efter 16 år i stolen. I en ny bog, The Daily Show (The Book), fortæller Stewart og folk som Steve Carrell, Judd Apatow og Stephen Colbert, der var med foran og bag kulisserne, om kampene de første år og om, hvordan showet fandt sin radikale stemme. Vanity Fair bringer noget af det, og det er godt.

Spisesedlen

Den britiske regering mister sin mulighed for alene at udløse artikel 50. Den skal først spørge det britiske parlament. Artikel 50 er den formelle udmeldelsesparagraf i EU’s regler, som sætter gang i to års forhandlinger, og et stort flertal i parlamentet er imod udmelding af EU.

Obama retter kritik mod FBI-direktør James Comey.Vi agerer ikke på baggrund af insinuationer, vi agerer ikke på baggrund af ukomplette informationer, og vi agerer ikke på baggrund af lækager,” siger den amerikanske præsident til CNN. Forleden åbnede FBI sagen om Hillary Clintons brug af en usikker emailserver, men uden at der var noget reelt nyt.

Italien har brugt tortur mod flygtninge. Italiensk politi har ifølge en rapport fra Amnesty International brugt elektriske stød og tæsk for at tvinge flygtninge til at afgive fingeraftryk. Grunden til, at mange flygtninge modsætter sig registreringen, er, at den gør det svært at rejse videre og søge asyl i andre lande, og netop derfor er fingeraftryksregistreringen vigtig for Italien, der er under pres fra EU.

Salget af økologiske fødevarer stiger år for år, og 2016 tegner til at blive et fantastisk år for økologien. I hvert fald hvis man spørger Thomas Roland fra Coop og Tore Nederland fra Dansk Supermarked, der fortæller, at salget stiger mere end nogensinde. I Føtex er salget af økologiske varer steget med 20 procent i år, mens det i Kvickly er steget med 14 procent. Økologisk Landsforening regner med, at økologiske varer kommer til udgøre 18 procent af det samlede fødevaresalg i 2016.

Premierminister Theresa May skælder FIFA hæder og ære fra. Det internationale fodboldforbund vil ikke tillade det engelske og det skotske fodboldlandshold at bære mindebånd, når de mødes på Armistice-dagen 11. november, som markerer 100-årsdagen for en våbenstilstand, der blev indgået i Første Verdenskrig. Men de to landshold gør det alligevel, og Theresa May skælder ud.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12