3. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Donald på Bjerget

Ej! Hvad er dog dette? Drømmer jeg, eller er jeg vågen? Nej, jeg er ganske vågen. Lige nu. Men pas på: Hvis du slumrer ind og lukker øjnene her i løbet af de næste 24 timer, risikerer du at glide umærkeligt over i en syret skumring, hvor mareridt og morgenlys næppe kan skelnes fra hinanden. […]

Kære læser

Joe Biden vil gøre USA grøn igen

Det kan være nemt at glemme midt i al den øvrige virak, men dagens præsidentvalg mellem Joe Biden og Donald Trump er også et klimavalg – og endog et ekstremt afgørende et af slagsen. Som verdens andenstørste udleder af CO2 (Kina er den største) vil USA om nogen være tungen på vægtskålen i forhold til, […]

Spisesedlen

Mindst fem døde og flere sårede efter terrorangreb i Wien. Den østrigske hovedstand Wien blev i går ramt af et terrorangreb, da der blev affyret skud seks forskellige steder i byen – blandt andet nær en synagoge. Ifølge den østrigske indenrigsminister Karl Nehammer støttede mindst en af gerningsmændene islamisk stat. De østrigske myndigheder undersøger lige nu, om der er andre gerningsmænd på fri fod.

Nye Borgerlige dropper Muhammed-tegninger. Partiet Nye Borgerlige havde planlagt at indrykke en række annoncer i danske aviser, der viste tegninger af profeten Muhammed fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Men Charlie Hebdo har nægtet at give Nye Borgerlige tilladelse til at bruge tegningerne, og derfor droppede partiet ideen. ”I enighed med tegnerne har Charlie Hebdo ikke givet sit samtykke til dette skridt fra et politisk parti, med hvilket vi ikke har nogen idéer fælles med” lyder det fra Charlie Hebdos PR-bureau til TV2.

Venstreprofil indlagt med corona. Venstres forsvarsordfører og tidligere  energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er blevet indlagt med coronavirus på Odense Universitetshospital. Det skriver han selv på Facebook. Lilleholt skriver endvidere, at han her bliver behandlet med midlet Remdesivir.

Regeringen dropper obligatoriske vegetardage. Den socialdemokratiske regering foreslog i sidste uge, at det to dage om ugen skal være obligatorisk kun at servere vegetarmad i statslige kantiner. Det medførte kritik, og nu trækker regeringen i land. ”Det bliver således op til den enkelte statslige arbejdsplads at bestemme, om man ønsker at have vegetardage eller ej”, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse.

Vatikanet trækker i land, efter paven støttede registrerede partnerskab. I en ny dokumentar siger pave Frans, at han støtter registrerede partnerskaber for homoseksuelle par, men nu siger Vatikanet, at pavens ord blev taget ud af kontekst. Vatikanet slår også fast, at der ikke kommer til at ske nogen ændring i de kirkelige doktriner til støtte for registrerede partnerskaber.

Et sidste ord

Hvem har brug for actionfilm, når man kan skyde sine egne børn med legetøjspistoler. Her er to eksempler (altså lige her og lige her), der har udviklet sig til små filmiske mesterværker.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12