30. august 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Prokuratorkneb

Dagens udspil fra Venstre-regeringen rummer masser af debatskabende schwung og taktiske finesser, som nok skal holde politikere, debattører og kommentatorer beskæftigede de næste mange måneder: Tidligere pensionsalder, lavere SU og en snedig skatteløsning, ja, sjældent er så mange kontroversielle forslag blevet præsenteret samtidig. Og tilmed af en regering med blot 34 mandater bag sig i […]

Det bedste vi har set

HD164595 sendte et stærkt signal

Okay, vi er ikke så mange UFO-entusiaster her på Føljeton, men det her er alligevel interessant. Et internationalt hold af forskere fra noget, der hedder Search for Extraterrestrial Intelligence (SETI), er i gang med at undersøge nogle mystiske signaler fra en 6,3 milliarder år gammel stjerne (kaldet HD164595) 95 lysår fra Jorden. Signalerne blev oprindeligt opfanget 15. maj 2015 af et radioteleskop tilhørende Ruslands Videnskabsakademi i Rusland, men de blev holdt hemmelige et stykke tid. Temmelig spændende. Men vi kan jo heller ikke være helt alene, vel?

Derfor vinder Djockovic og Williams US Open

Hvorfor har I ikke mere sport, end I har, har vi læsere, der spørger. Det har vi også – når det ikke er for bøvet. Det er denne artikel fra FiveThirtyEight ikke. Ganske kort og med enkle midler forklarer den, hvorfor Serena Williams og Nocko Djockovic – til trods for at de ikke er helt unge længere – kommer til at vinde henholdsvis kvinde- og herresingle-finalen i turneringen US Open, som startede i går, selv  Lad os se, om artiklen får ret. Djockovic har vist problemer med højre arm.

Spisesedlen

Apple risikerer skattesmæk på adskillige milliarder euro. I de forløbne to år har EU-kommissionen gransket Apples skatteaftale med Irland. Aftalen har betydet, at Apple har kunnet betale meget lidt i indkomstskat i hele Europa. EU-kommissær Margrethe Vestager mener, at det er ulovligt, og kommer med en afgørelse i dag.

The Guardian har analyseret en række dokumenter fra FN, der viser, at organisationen har betalt millioner af dollars til mennesker med tæt tilknytning til Syriens præsident Assad. Det sker som led i et hjælpeprogram, som ifølge FN ikke kan gennemføres uden samarbejdspartnere, der er godkendt af Assad-regimet.

I denne uge er medlemmer af Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg i Australien for at besøge en omstridt flygtningelejr på den lille ø-stat Nauru. Men Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og SF’s gruppeformand, Jacob Mark, er blevet nægtet adgang til øen, angiveligt fordi de tidligere har kritiseret forholdene i lejren. Konservatives Naser Khader er ligeledes blevet nægtet adgang – givetvis grundet sen tilmelding til turen.

6.500 bådflygtninge blev i går reddet af den italienske kystvagt. Det gør det til den travleste dag i 2016 for vagterne, der søndag reddede 1.100 flygtninge fra en fiskerbåd. I alt er 116.000 flygtninge kommet i land i Italien i 2016.

Det er Gene Wilder, der er død. 83 år blev den elskede amerikanske komiker, der er bedst kendt for sine roller i Mel Brooks’ film (som Forår for Hitler, Young Frankenstein og Sheriffen skyder på det hele), men også for sin hovedrolle i Willy Wonka og 80’er-komedien Kan du høre hvad jeg ser? Han virkede så rar og god.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12