30. august 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Gode vibrationer

Timeglasset er blevet vendt, det er mandag igen, og en helt ny uge er oprunden. Mængden af meningsløs død og ødelæggelse ude i verden er vel, når alt kommer til alt, nogenlunde konstant, men lige for tiden er det, som om medierne er ekstra fokuserede på de mange, mange daglige tragedier. Sådan skal det nok […]

Kære læser

Kanslerdebat havde flere vindere – men ingen tabere

Socialdemokratiske Olaf Scholz er stadig den umiddelbare favorit til at blive Tysklands nye kansler. Ved søndagens tv-transmitterede kanslerdebat gjorde Scholz i hvert fald det, han skulle: Han udstrålede kontrol, og undgik at lave graverende fejl. Ifølge en måling fra analyseinstituttet Forsa mener 36 pct. af de adspurgte seere, at Scholz vandt debatten, mens 30 pct. […]

Det bedste vi har set

Bruddets øjeblik

Bruddets øjeblik

“Vi betalte og lod rødvinen stå, gik i retning af parken, nyvaskede og forlegne, og langt mere virkelige end de stakler, der befandt sig uden for vores glødende cirkel. I de følgende år tænkte jeg på dette øjeblik, på hans oprigtige drengede forbløffelse ved mit ja, som et bevis på hans kærlighed og troskab. Jeg knugede det som en amulet, en modgift mod anfaldene af kølig foragt. Øjne der uden varsel gik ud, som om nogen eller noget derinde vendte ryggen til.“ Barskt og henrivende erindringsessay om kærlighed og bruddets øjeblik af Caroline Albertine Minor ovre hos Atlas.

Damer og biler 

Damer og biler 

Hvis du leder efter den éne artikel at læse i dag, som skal gøre dig til den klogeste ved middagsbordet, så er det her muligvis ikke det bedste bud. Men hvis du vil dykke ned i en kuriøs subgenre af graviditetsbilleder, hvor kvinder poserer foran deres mænds lastbiler, der med sænkede førerhuse skal ligne store, omsorgsfulde skaffedyr, så er du kommet til det rette sted. Det er underligt ømt, bare underligt og faktisk også en lille smule erotisk. Vi ved ikke, hvad vi skal stille op med det, så nu giver vi det videre til jer.

Du er ikke din egen chef

Du er ikke din egen chef 

Hvis du nogensinde har set en Wolt-“partner“ tæske afsted på en lejet cykel, så behøver vi ikke overbevise dig om, at den såkaldte gig-økonomi ikke gjorde noget godt for de mennesker, der i bytte for overenskomster, tillidsrepræsentanter og, jaja, kedelige kontormiljøer fik retten til selv at bestemme, hvornår de ville arbejde. Anderledes skulle det gå med ”creator”-økonomien, for her ville platforme som Instagram, TikTok og OnlyFans give deres brugere mulighed for at tjene penge på deres egne præmisser. Det gjorde de bare ikke, skriver Vanity Fair, og da OnlyFans i sidste uge først nedlagde forbud mod eksplicit seksuelt materiale og sidenhen fjernede det igen, var det en påmindelse om, hvem der i sidste ende bestemmer.

Spisesedlen

Raketter affyret mod Kabuls lufthavn. Op mod fem raketter rettet mod lufthavnen i Afghanistans hovedstad, Kabul, er mandag morgen skudt ned af et amerikansk missilforsvar. Det bekræftes af Det Hvide Hus, der samtidig oplyser, at igangværende evakueringer af amerikanske statsborgere og lokalt ansatte vil ”fortsætte uafbrudt”, inden alle tropper skal være ude tirsdag.

 

Orkanen Ida rammer Louisiana. En af ”de mest kraftige storme, der nogensinde har ramt USA”, er søndag gået i land i den amerikanske stat Louisiana, hvor foreløbigt en person er dræbt af et faldende træ, og omkring en mio. husholdninger er uden strøm. Det sker 16 år efter, orkanen Katrina dræbte 1.800 mennesker og efterlod staten med ødelæggelser for over 500 mia. kr.

Regeringen fremlægger finanslovsforslag for 2022. Finansminister Nicolai Wammen (S) har på et pressemøde mandag præsenteret regeringens forslag til finansloven for det kommende år, der ifølge ham er ”markant strammere” end sidste år. ”Nu, hvor det går så godt, skal man lette foden fra speederen”, varslede finansministeren forleden om forslaget.

FN mistænker Nordkorea for at genstarte atomreaktor. FN’s atomenergiagentur (IAEA) er i en ny rapport ”dybt bekymret” over mulig aktivitet i Yongbyon-reaktoren, der kan producere plutonium til Nordkoreas atomprogram. Indikationerne, som er observeret via satellitbilleder, er bl.a. udledning af kølevand fra reaktoren, der ellers har stået stille siden december 2018.

Sygeplejerskestrejke fortsætter i Aarhus. På to afsnit på Aarhus Universitetshospital (AUH) har over 100 sygeplejersker mandag morgen nedlagt arbejdet i en time som protest mod regeringens lovindgreb, der trådte i kraft lørdag. ”Vi hører på vandrørene, at der kommer flere i løbet af i dag og de kommende dage”, lyder det fra fællestillidsrepræsentant Vibeke Bak til DR.

Et sidste ord

Nogen mennesker har bare en afsindigt dårlig udstråling.

Hold dig fra dem, til vi ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12