30. januar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Alle mod Trump

Der er mange historier at fortælle om de mennesker, som bliver ofre for Donald Trumps indrejseforbud. Dem, der har siddet strandet i lufthavnene. Amerikanere, der har sat deres liv og sikkerhed på spil i deres arbejde i udlandet, men som nu ikke kan vende hjem, fordi de har et pas fra Syrien, Irak, Yemen, Sudan, […]

Kære læser

En stor mands håndtryk

Midt i København ligger der et fantastisk museum: Thorvaldsens Museum. Bygningen er et nyklassicistisk pragteksemplar, og skulpturerne derinde er fænomenale. Men hvad med billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844) himself – er han værd at skrive hjem om? Ja, det er han i allerhøjeste grad. Et storstilet forskningsprojekt har gennemgået en pæn bid af de mange dokumenter, som er skrevet til, fra eller om Thorvaldsen, og der tegner sig et billede af en stor, stor mand – en frihedens mand – som alle ville have godt af at lære at kende. Ugens føljeton fortæller alt det nye om Bertel Thorvaldsen.

Det bedste vi har set

Den elektroniske kompositionsmusiker Goodiepal fylder angiveligt rundt i morgen. Han bliver 40. Oliver Stilling tegner et lynportræt af den finurlige kunstner.

Spisesedlen

Det syriske regime har igen kontrollen over Wadi Barada-regionen nær Damaskus. Området har den seneste måned huset kampe mellem regimet og oprørere, da vandforsyningen til det meste af den syriske hovedstad ligger der. Siden slutningen af december har flere millioner syrere derfor ikke haft adgang til rent vand. Noget, den nye våbenhvile skal afhjælpe.

Kommunerne giver misvisende information om integrationsydelse. Det er meldingen fra en række advokater, der sammen med Politiken har gennemgået reglerne på kommunernes hjemmeside. De frygter, at misinformationen kan komme til at koste borgerne penge, og betegner vejledningen som forkert, forældet eller forvirrende.

VLAK-regeringen sætter planer om at skære i SU’en på hold. Det er udmeldingen efter weekendens regeringsseminar på Fyn, hvor det kommende år er blevet planlagt. Ifølge Løkke ønsker regeringen fortsat at skære i SU”en, selv om det ikke bliver i år.

Seks personer mistede livet i et skyderi i en canadisk moské. To bevæbnede mænd angreb de bedende i en moské i Quebec i går klokken 20 lokal tid. De to mistænkte blev anholdt i forbindelse med angrebet, som sårede otte personer. Politiet vil ikke afvise, at en tredje gerningsmand måske er flygtet fra stedet. Motivet er endnu ukendt, men den canadiske premierminister Justin Trudeau kalder skyderiet et ”terrorangreb”.

Nu kommer brillen med autofokus. En gruppe amerikanske forskere har opfundet en væskebaseret linse, der kan ændre fokus automatisk og dermed erstatte briller med glidende overgang. Det eneste, der mangler, er designet, et ordentligt batteri og en afstandsmåler, som forskerne forventer at have klar inden for 14 måneder.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12