30. maj 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Partistøtten

Man orker næsten ikke mere fis med den siddende Venstre-regering, men lad os bare indlede ugen med at få det overstået. Ud af verden med det. En ny bog om lobbyisme i dansk politik dokumenterer (blandt meget andet), at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har modtaget et sekscifret beløb fra den småhemmelige erhvervsklub Liberalt Erhvervsforum til at føre valgkamp for i […]

Det bedste vi har set

England som verdens mest korrupte land

Der kan man bare se. England er det mest korrupte land i verden. Det siger den italienske journalist Roberto Saviano, som har levet under politibeskyttelse, siden han skrev om den napolitanske mafia, Camorraen, i 2006.

”Det er ikke bureaukratiet, det er ikke politiet, det er ikke politikken, men det, der er korrupt, er den finansielle sektor. 90 procent af kapitalejerne i London har deres hovedkvarterer offshore,” siger han. Saviano er værd at lytte til.

Spisesedlen

Bitcoin-kursen fortsætter med at stige. Ingen kan forklare hvorfor, men i denne weekend endte kursen højere, end da den peakede sidste år.

Mindst 700 migranter og flygtninge er omkommet på Middelhavet inden for de seneste syv dage, vurderer FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Tallene er baseret på vidneudsagn fra overlevende. Der har været tre skibsforlis onsdag, torsdag og fredag. Ifølge ngo’en MSF Sea kan antallet af druknede være helt oppe på 900.

 

Nordsjællænderen tjener gennemsnitligt 10 millioner kroner mere end langelænderen i løbet af et liv. Med udgangspunkt i Danmarks Statistiks tal gennem 30 år har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) opgjort, hvad generationerne født i 1950-1954 har tjent, fra de var 30 år, til de blev 60 år. ”Samfundet brækker mere og mere over geografisk,” er meldingen fra AE’s direktør.

Alternativets årsmøde er veloverstået. Der blev danset fællesdans, ligesom Uffe Elbæk slog fast, at partiet ”skal være et klart svar på klimakrisen, empatikrisen og systemkrisen”. Det er dog blevet en del af historien om årsmødet, at Elbæk følte sig uretfærdigt behandlet i et båndet interview med Clement Kjersgaard, som blev vist søndag aften. Det kommenterede han i en lang rant på sin Facebook-side. Det er i hvert fald blevet en stor historie i flere medier.

Revner i fusionen mellem Meyers og Løgismose. Mindre end to år efter at kapitalfonden IK Investment Partners købte de to madselskaber for 800 millioner kroner og lagde dem sammen under navnet Meyers Løgismose, er samarbejdet ifølge Berlingske ”ramt af kaos, ledelsesflugt og voldsomme, interne spændinger”.

En tredjedel af Australiens største koralrev er dødt. Det er Great Barrier Reef ud for landets vestkyst, der er hårdt ramt. Forskerne er stærkt overraskede over udviklingen, der blandt andet tilskrives vejrfænomenet El Niño, som har været særlig slemt i år på grund af den globale opvarmning.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12