30. marts 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mikrober er ude efter os – men det går den rigtige vej

Mediernes dækning af coronakrisen har bredt sig med en epidemisk effektivitet. Hvis ikke selve smitten er vokset eksponentielt herhjemme i de seneste karantæneuger, så er antallet af nyheder og tv-indslag det i hvert fald. Men der er sket noget interessant i farten: Ligesom en virus typisk muterer undervejs i forløbet, er det, som om coronadækningen […]

Kære læser

Talepapir til Joy Mogensen

Kulturminister Joy Mogensen har de seneste uger bakset med at finde sin stil som repræsentant for kunstnere og kulturarbejdere under coronakrisen. Efter at have meldt ud i Berlingske, at hun fandt det ”upassende” at tale om kultur, og at kultursektoren ikke skulle forvente at modtage særskilt hjælp, har hun over weekenden ændret kurs, og der […]

Spisesedlen

Trump mener, dødstallet i USA topper om to uger. Den amerikanske præsident har forlænget den delvise nationale nedlukning med en måned, og han advarer samtidig om, at USA endnu ikke har set det værste af coronakrisen. På et pressemøde sagde Trump, at hvis dødstallet i USA ikke kommer til at overstige 100.000 mennesker, så har hans administration ”gjort et rigtig godt stykke arbejde.”

Hjælpepakke til zoologiske haver. Sammen med et flertal i Folketinget har kulturminister Joy Mogensen besluttet at hjælpe dyreparker, akvarier og zoologiske haver med en hjælpepakke på 48 mio. kr. Pengene skal sikre, at dyrene stadig kan blive passet, og at de ansatte stadig kan få løn, mens de besøgende bliver væk under coronakrisen.

Laveste antal asylansøgere siden 2008. I 2019 havde Danmark det laveste antal asylansøgere i mere end 10 år. Det skriver DR på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Der var omkring en fjerdedel færre asylansøgere i 2019 sammenlignet med 2018. Tallet toppede i 2015, hvor 21.000 søgte asyl i Danmark. I 2019 var tallet 2.716 personer.

Møbelfirma tiltalt for ulovlig opbevaring af kundedata. Møbelfirmaet Ilva er blevet tiltalt for at have opbevaret ulovlig data fra ca. 350.000 kunder. Datatilsynet var på besøg hos firmaet i efteråret 2018, hvor de opdagede et gammelt IT-system med data i form af kunders navne, adresser, telefonnumre, mails og købshistorik.

Nordkorea affyrer missiler. Corona-pandemien har ikke fået det nordkoreanske diktatur til at stoppe med at affyre ballistiske missiler. Sydkorea fortæller, at styret affyrede to missiler søndag, og mandag bekræftede Nordkorea, at de har afprøvet to ”superstore” affyringsramper. Sydkorea har kaldt det ”upassende” at forsætte missiltest under coronakrisen.

Et sidste ord

Boris Johnson har fået coronavirus og er derfor gået i karantæne. Heldigvis har han sit usynlige klaver, som han kan more sig med. God bedring, Boris.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12