30. november 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Buenos Aires – en by, du ikke kan nå

Hvis du trænger til sol og har mange penge og elsker kød og er besnæret af Borges’ fantastiske fortællinger og den intimitet, sensualitet, lidenskab og eufori, som en snæver tango med en mystisk fremmed kaster af sig, er det vel ved at være den tid på året, hvor det er en god idé at rejse […]

Kære læser

Wellness er eksploderet, men hvad er det egentlig vi vil kurere?

Wellness-industrien har aldrig været større. Sidste år brugte vi globalt set 27.000 mia. kroner på yoga, spa-ophold, æteriske olier, vitaminer, ansigtsmasker og hvad der ellers kan kravle og gå af reiki-healere og kropsterapeuter. Det vi lidt bredt kan putte i kategorien ”wellness” tegnede sig i 2017 for 5,3 pct. af verdens samlede forbrug. Men hvad er det, vi jagter, og hvad er det, vi forsøger at kurere?

Spisesedlen

Tysk politi ransager Deutsche Banks hovedkvarter i Frankfurt. Ransagelsen sker som et led i den igangværende undersøgelse af hvidvaskaktiviteter i Deutsche Bank, som blev iværksat efter afsløringer i de såkaldte ”Panama Papers” tilbage i 2016. Tidligere på måneden indrømmede Deutsche Bank, at de også har været involveret i Danske Banks hvidvaskaktiviter i Estland.

Michael Cohen erklærer sig skyldig i at have løjet over for den amerikanske kongres. Donald Trumps forhenværende advokat fortalte torsdag en føderal domstol i New York, at han tidligere har løjet om Trumps planer for opførelsen af et Trump Tower i Moskva. Samtidig fortalte Cohen den føderale domstol, at Moskva-projektet fortsatte flere måneder ind i Trumps valgkampskampagne i 2016, hvilket er i modstrid med tidligere udsagn fra præsident Trump.

Tålmodigheden er sluppet hos DSB’s lokomotivførere. Det skriver de i et åbent brev til DSB’s ledelse om grunden til arbejdsnedlæggelserne i november måned. Arbejdsnedlæggelserne sker pga. manglende overenskomst og lokalaftaler for DSB’s medarbejdere. Senest var denne fredag morgen, hvor alle S-tog stod stille, på trods af at Arbejdsretten i går vurderede, at det er i strid med reglerne, når tog- og lokomotivførerne forlader deres arbejde.

Slovakiets udenrigsminister trækker sig i protest mod nedstemt FN-aftale. Miroslav Lajčáks beslutning kommer efter, at det slovakiske parlament nedstemte Slovakiets deltagelse i en foreslået FN-aftale, som har til formål at sikre en fælles international tilgang til migration. Lajčák var formand for FN’s generalforsamling fra 2017-2018.

Skolebørn strejker for klimaet. Skolestrejke for klimaet begyndte ved 15-årige Greta Thunberg fra Sverige, da hun lod være med at gå i skole de sidste tre uger inden Riksdagsvalget for at råbe politikerne op. I dag følger børn verden over hendes eksempel ved at blive væk fra skole og i stedet gå i gaden for klimaet. Det sker i syv danske byer og syv lande udover Danmark, skriver Information.

Et sidste ord

Julen er over os, og i den anledning har USA’s førstedame inviteret os alle sammen ind i sit ydmyge hjem. Med sin vanlige fingerspidsfornemmelse er det lykkedes Melania Trump at udsmykke Det Hvide Hus på en måde, der slet ikke får det til at ligne noget fra zarens Rusland eller en ond isdronnings slot. Glædelig jul og godt klaret, Melania!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12