30. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Du burde have klappet, Mette

Der var engang en fremragende fransk fodboldspiller, som hed Eric Cantona. Da han var 26 år, købte den nordengelske klub Manchester United ham af arvefjenden Leeds United. Transfersummen var ubetydelig; Cantona havde ry for at være turbulent, antiautoritær og besværlig, og i dag husker mange ham også bedst for det kungfu-agtige flyvespark, han placerede i […]

Kære læser

Hvor meget skal en Chromebook koste?

Computere til folket. Folkeskoleelever fra 2. klasse og op i Aarhus Kommune kan se frem til at få sig en gratis Chromebook i det nye skoleår. Tilbage i september vedtog et flertal i Aarhus Byråd, at der skal foretages et indkøb af computere for 55 mio. kr. I alt bliver det til 23.000 nye ”læringsmaskiner”, […]

Spisesedlen

Briterne skal til valg. Fjerde gang blev lykkens gang for premierminister Boris Johnson, der i går fik opbakning fra det britiske underhus til at udskrive valg. Valgdatoen bliver d. 12. december. Det var oppositionspartiet Labour, der sikrede Johnson de fornødne stemmer. De har ellers tidligere strittet imod at stemme for et valg, men da et alternativt flertal for valg begyndte at danne sig, skiftede de mening.

Jonas Eika vinder Nordisk Råds Litteraturpris. Den 28-årige danske forfatter modtager prisen for sin novellesamling ‘Efter solen’, der blev udgivet sidste år. I sin dybt politiske takketale angreb Jonas Eika bl.a. den danske statsminister Mette Frederiksen, som han anklagede for at have overtaget den forrige regerings ”racistiske politik”. Med prisen modtager Jonas Eika 350.000 danske kroner.

Politikere vil gøre op med egne pensionsregler. Som de eneste to partier på Christiansborg har Venstre og Socialdemokratiet hidtil nægtet at pille ved politikernes løn og pension, men nu er begge partier vendt. Der er blevet indkaldt til forhandlinger, og man regner med at have en aftale på plads næste år. I 2016 anbefalede en vederlagskommission, at politikernes løn skulle sættes op, mens deres pensionsordning skulle forringes.

Liberal Alliance skal have ny landsformand. Efter 11 år på posten har den nuværende landsformand Leif Mikkelsen besluttet, at han ikke genopstiller til næste landsmøde. I stedet har tidligere undervisningsminister Merete Riisager meldt sig klar til at overtage posten. Formandsskiftet kommer i en periode, hvor flere af Liberal Alliances profiler har valgt at forlade partiet.

Trumprådgiver meldte Ukraine-samtale. En toprådgiver for præsident Donald Trump vidnede i går ved et kongresudvalg, og her sagde rådgiveren, at han blev så foruroliget, da han hørte, at Trump havde bedt Ukraines præsident finde snavs på Trumps politiske rival Joe Biden, at han meldte det til en advokat i Det Hvide Hus. Kongresudvalget er en del af det indledende stadie til en rigsretssag, som Demokraterne i USA har startet mod Trump.

Et sidste ord

James Bond er ikke ældet sådan vildt godt. Især Sean Connerys udgave ser mindre godt ud i denne #MeToo-tid.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12