30. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Føljetons finanslovsforslag

Du har nok opdaget det. Du ville måske ønske, du ikke havde. Sådan har vi det i hvert fald nogle gange her på Føljeton. Men du har nok opdaget det. Dansk politik er gået i selvsving, og du kan ikke tænde for fjernsynet, åbne din avis, eller, ja, klikke ind på Føljeton uden at skulle […]

Kære læser

Kan politikere skabe nye virksomheder?

Det borgerlige Danmark vil forsøge at kopiere folkhemmets sosser. Her til formiddag præsenterede VLAK-regeringen endnu en milliardpakke, nu en erhvervs- og iværksætterpakke, der langt hen ad vejen er inspireret af Sverige. Opskriften på succes virker oplagt.

Det bedste vi har set

De ti gyldne københavnere, som årets udgave af Golden Days tager afsæt i, fremstår på mange måder spillevende – lige fra Absalon til Kamma Rahbek. Men kun én af dem er decideret nulevende, nemlig arkitekten og byplanlæggeren Jan Gehl. I denne tekst fra Golden Days-programmet går professor Martin Zerlang til kilderne og beskriver den verden, hvori Jan Gehls hovedværk Livet mellem husene fra 1971 opstod.

Spisesedlen

Stormen Harvey får benzinpriser til at skyde i vejret. Oversvømmelser forårsaget af den voldsomme tropestorm ved Den Mexicanske Golf har gjort, at adskillige raffinaderier i området har måttet lukke. Frygten for at mangle benzin har fået priserne til at stige massivt, og de er nu højere, end de har været i flere år. Et af de lukkede raffinaderier er Motiva Enterprises, der er USA’s største råolieraffinaderi.

Over tusind mennesker dræbt af regn i Sydøstasien. De sidste uger har en massiv monsunregn skabt dødelige oversvømmelser i Nepal, Bangladesh og Indien. Særligt sidstnævnte har været hårdt ramt. Alene i går, tirsdag, faldt der 300 millimeter regn i den indiske by Mumbai. Den voldsomme regn i Sydøstasien har indtil videre dræbt mere end 1200 mennesker.

 

Sigtet medarbejder fra Tullebølle frikendes for sexovergreb. Den 36-årige kvindelige medarbejder på Tullebølle Børnecenter, der sidste år blev sigtet for at have sex med en dengang 17-årig beboer, blev onsdag formiddag frifundet ved retten i Svendborg. Centeret i Tullebølle blev lukket af Udlændingestyrelsen i oktober sidste år blandt andet som følge af en række sager af seksuel karakter.

 

Venezuelas opposition anklages for forræderi. Den nye konstituerende forsamling i Venezuela har stemt for, at oppositionen kan anklages for forræderi. Anklagen lyder, at oppositionen har støttet de amerikanske økonomiske sanktioner mod Venezuela og dermed begået landsforræderi.

Radikale trækker støtten til Frederiksbergs borgmester. Efter 107 år med konservativt styre i Frederiksberg Kommune kan det snart være slut. Radikale Venstre, der tidligere har støttet et blåt kommunestyre, vil efter næste valg i stedet indgå i samarbejde med de røde partier. Som mandaterne fordeler sig lige nu, vil De Radikales skifte dog ikke få betydning for magtbalancen.

Et sidste ord

Se lige det her klip fra pressemødet i går, hvor regeringen fremlagde sit skatteudspil. Er det her den mest ulighedsskabende reform i mange år, spørger en journalist. Økonomiminister Ammitzbøll fra Liberal Alliance kommer med en crazy, lang søforklaring, hvorpå skatteminister Lauritzen fra Venstre sådan set bare siger ja. Hvilken svarmodel kan du bedst lide?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12