4. april 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Intet alternativ til gammeldags intriger

Mysteriet trænger sig på: Hvorfor ligger Alternativet så påfaldende lavt i meningsmålingerne – i en tid, hvor klima har erobret dagsordenen? Umiddelbart burde tidsånden have løftet Alternativet langt op over nærtliggende partier som SF og Radikale Venstre, og i hvert fald højere op end valgresultatet fra 2015, hvor 168.788 vælgere satte kryds ved liste Å, […]

Kære læser

Fodboldens evige selvmål

En grim tackling. Det burde ikke være sådan – faktisk er det slet og ret forkasteligt – men racisme er fortsat et problem i fodboldens verden. Så sent som tirsdag aften blev det 19-årige italienske stortalent Moise Kean udsat for racistiske tilråb og abelyde fra modstanderholdets fans i opgøret mellem Juventus og Cagliari i Serie […]

Spisesedlen

Dansk Folkeparti dropper dele af omfartsvej. Dansk Folkeparti har mødt stor kritik, efter de krævede, at der blev bygget en 377 mio. kroner dyr omfartsvej, der skulle lede tung trafik uden om Mariager. Nu nedjusterer Dansk Folkeparti deres krav og lægger i stedet op til, at der skal bygges en mindre omfartsvej til 80 mio. kroner. Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, bor selv i Mariager.

Underhuset stemmer for lov, der skal forhindre no deal. Loven blev vedtaget med kun en stemmes flertal og skal tvinge premierminister Theresa May til at bede EU om en udsættelse af brexit og forhindre et brexit uden en aftale. Der skal stemmes om forslaget i Overhuset torsdag. Loven forhindrer dog ikke EU i at nægte Storbritannien en ny udsættelse. Der er syv dage, til Storbritannien skal forlade EU.

Stoltenberg advarer USA’s kongres mod Rusland. Den tidligere norske statsminister og nuværende generalsekretær for NATO holdt i går tale til det amerikanske parlament. Her understregede han, at NATO har været med til at gøre USA stærkere og tryggere, samtidig med han luftede sin bekymring for Ruslands aggressioner og sagde, at det var vigtigt ikke at være ”naiv” i forhold til Ruslands intentioner.

Kunsthal Aarhus modtager udstillingspris plus fem millioner kroner fra Bikubenfonden. Kunsthallen vinder prisen sammen med kurator Peter Ole Pedersen for en udstilling, som vil ”udforske krop og sind i ekstreme sportspræstationer”, og hvor hele kunsthallen vil blive omdannet til en totalinstallation i 2021. Bikubenfonden har uddelt udstillingsprisen Vision årligt siden 2015.

Youtuber vinder prisen som årets LGBT-person. I går aftes blev Danish Rainbow Awards uddelt, og her vandt youtuberen Julia Sofia Aastrup både prisen som Årets LGBT-person og Årets LGBT-youtuber. Aastrup sprang ud på youtube, og hun modtager prisen for at have bragt ”enorm meget positiv energi til unge mennesker i Danmark.” I alt 12 priser blev uddelt.

Et sidste ord

De kulturløse kluddermikler på TV 2 har længe været ved at udfase Jørgen Leth som Tour de France-kommentator. Til sommer skal han slet ikke være med. Det er ikke hans beslutning, fortæller han i dette korte videoklip fra Kongens Have. Der skal nok rejse sig et folkekrav.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12