4. december 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Olieeventyret er slut!

Nogle gange er det nødvendigt at gå foran. Se bare på de tre tidligere amerikanske præsidenter Barack Obama, George W. Bush og Bill Clinton. I corona-bekæmpelsens navn har alle tre lovet, at de vil lade sig vaccinere for rullende kameraer. USA frygter nemlig, at det godt kan blive lidt svært at overbevise visse skeptikere om […]

Kære læser

The Crown sætter det blå blod i kog

Den hårfine grænse mellem fiktion og virkelighed er en tilbagevendende debat i kulturlivet. Herhjemme i Danmark blussede diskussionen op i 2006, da forfatter Knud Romer udgav den anmelderoste bog Den som blinker er bange for døden. Det autobiografiske værk tager udgangspunk i Romers opvækst i Nykøbing Falster og er tilsyneladende et stort miks af sandhed, […]

Spisesedlen

Stop for ny oliejagt i Nordsøen. Et politisk flertal er blevet enige om, at det fra 2050 skal være slut med at bore efter olie- og gas i den danske del af Nordsøen. Flertallet består af S-regeringen, Venstre, Radikale, Dansk Folkeparti, SF og Konservative. Aftalen forventes at koste statskassen 13 mia. kr. frem mod 2050.

Heunicke får næse for minksagen. Den socialdemokratiske sundhedsminister er blevet tildelt en næse, fordi ministeren ikke straks orienterede covid-19-følgegruppen, da han blev oplyst om potentiel fare i forbindelse med minkmutationer. Det skriver TV2.

Israel nærmer sig nyt valg. Torsdag stemte det israelske parlament for en indledende manøvre, der kan ende med at opløse parlamentet og den israelske regering. Sker det, skal israelerne til valg for fjerde gang på mindre end to år. Lige nu styres Israel af en koalitionsregering, hvor Benjamin Netanyahu og hans politiske modstander Benny Gantz skal skiftes til at være premierminister. Men Netanyahu har for nylig nægtet at godkende et budgetforslag, der bekræfter rotationsprincippet, og det har fået Gantz og allierede til at støtte et nyvalg.

888 millioner kroner til forbedring af den danske biodiversitet. Regeringen har indgået en aftale med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet om at bruge 888 mio. kr. til at forbedre biodiversiteten i Danmark. Aftalen indebærer blandt andet etableringen af ca. 13 nye naturnationalparker.

Biden vil bede amerikanerne om at gå med mundbind i 100 dage. USA’s næste præsident Joe Biden er gået i gang med at udlægge sin coronapolitik. Biden siger, at han vil bede amerikanerne om at bære mundbind i sine første 100 dage som præsident, ligesom der skal bæres mundbind i alle offentlige bygninger. Biden har også bedt viruseksperten Anthony Fauci om at blive en del af den næste administration.

Et sidste ord

Magnus Heunicke er faktisk meget mere folkelig, end mange måske lige går og tror.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12