4. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

We could be heroes

Hvis du læser disse ord, har du klaret dig gennem 2020. Måske med skindet på næsen, måske som om intet var hændt og måske ligefrem med bravur. Du har også overlevet monarkens og statschefens televiserede nytårstaler. Dronningens var ikke så svær; i denne omgang var der ingen løftede pegefingre, men først og fremmest en besyngelse […]

Kære læser

Er Løkke virkelig den danske Macron?

Mens tømmermændene og skihop gjorde sit for at bremse nyhedsstrømmen 1. januar, besluttede Lars Løkke Rasmussen at sætte ild til 2021 allerede på årets første dag. Den tidligere statsminister meddelte, at han melder sig ud af Venstre efter 40 års medlemskab for i stedet at blive løsgænger i Folketinget. Løkkes afgang fra Venstre har fået […]

Spisesedlen

Trump ville have Georgia til at finde flere stemmer. I en lækket telefonsamtale mellem Donald Trump og Georgias indenrigsminister Brad Raffensperger forsøger Trump at presse ministeren til at finde 11.780 ekstra republikanske stemmer. Trump tabte snævert delstaten til Joe Biden. Opkaldet har skabt bred forargelse i USA – inklusive opfordringer til en ny rigsretssag mod den afgående præsident.

Første dose af Oxford-AstraZeneca-vaccine er blevet uddelt. Den 82-årige brite Brian Pinker blev mandag den første til at modtage den nye coronavaccine, som de britiske sundhedsmyndigheder godkendte i sidste uge. Storbritannien satser i første omgang på at kunne distribuere 53.000 doser af AstraZeneca-vaccinen rundt om i landet – og på at have flere millioner doser klar i løbet af få måneder.

Sydkorea registrerer for første gang flere dødsfald end fødsler. I 2020 blev der født 275.800 babyer i landet – 10 pct. færre end i 2019 – alt imens 307.764 mennesker døde. Det er første gang i landets historie, at befolkningstallet dermed er på retræte. Udviklingen får Sydkoreas indenrigsministerium til at love ”fundamentale ændringer” i dets politik.

Folkekirken genoptager gudstjenester. Efter at man den 23. december anbefalde at aflyse alle gudstjenester henover julen, lyder meldingen fra sundhedsmyndighederne og landets biskopper nu, at kirkerne igen kan afvikle gudstjenester. Dette skal dog fortsat ske efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger om, at gudstjenesterne ikke må vare længere end 45-50 minutter.

Norge indfører nye omfattende coronarestriktioner. På et pressemøde søndag kunne statsminister Erna Solberg fortælle, at udskænkning af alkohol på restauranter og barer vil være forbudt frem til 18. januar. Samtidig anmodes nordmændene om at arbejde hjemme, ligesom den norske regering direkte opfordrer folk til ikke at modtage gæster de næste 14 dage.

Et sidste ord

Astrologerne har hele tiden vidst det. De har bare lige glemt at sige det …

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12