4. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mere anderledes, end militæret tillader

”Forsvaret er en traditionsrig organisation og en anderledes arbejdsplads,” står der inde på Forsvarets hjemmeside. Selv civilister, militærnægtere og kasserede vil nok gerne gå med til betegnelsen ”traditionsrig”, når det gælder Danmarks Forsvar; det er noget med rangorden, kommandoveje, uniformer, camouflage, våben, mudder, bivuakker, blanke sko, sildesalat og honnør til sin foresatte. Det hele kan […]

Kære læser

”Udskam de, der ikke har været fornuftige”

Det er som bekendt i detaljen, at djævlen viser sit ansigt. Den 24. april bragte Politiken en stor fotoserie (betalingsmur), hvor man under overskriften ”statsministeren, der vidste, at hun ville begå fejl” følger Mette Frederiksen i de kritiske døgn, hvor coronakrisen rammer Danmark, og de store beslutninger skal tages. Ja, statsministeren vidste, hun ville begå fejl. […]

Spisesedlen

Norwegians auktionærer takker ja til redningsplan. Det skete ved en ekstraordinær generalforsamling mandag morgen. Planen indebærer blandt andet, at store gældsposter i flyselskabet konverteres til aktier for at øge egenkapitalen, så Norwegian kan få adgang til norsk statsstøtte. Håbet er dermed at kunne holde liv i det kriseramte selskab.

+ EU har mandag godkendt en hjælpepakke fra den franske stat til Air France på syv mia. euro. Holland og Tyskland forbereder i øjeblikket lignende hjælpepakker til henholdsvis KLM og Lufthansa.

Flere europæiske lande påbegynder genåbning. I Italien kan 4,5 mio. ansatte mandag vende tilbage til arbejdet, ligesom blandt andet landets parker igen vil være tilgængelige. I Belgien, Grækenland og Portugal kan et begrænset omfang butikker igen slå dørene op, og i Tyskland begynder landets skoler at kunne åbne gradvist. Politico har en god oversigt over de enkelte landes genåbningsplaner.

Der er nu flere flygtninge der rejser ud af Danmark end ind i Danmark. Det viser en ny analyse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. I 2019 oversteg antallet af udvandrende flygtninge antallet af indvandrende med cirka 730 mennesker. Ifølge udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fortæller tallene, at ”vi kan holde tilstrømningen i ro ved at føre en fornuftig politik i Danmark”. Ifølge asylchef i Dansk Flygtningehjælp Eva Singer skyldes tallene i højere grad, at ”flygtningene af forskellige årsager har sværere ved at komme til Danmark”.

Canada forbyder 1.500 forskellige slags automatvåben. Under den nye lovgivning, som premierminister Justin Trudeau præsenterede på et pressemøde 1. maj, vil de mange automatvåben være ulovlige både at sælge, transportere og importere. ”Denne slags våben er kun designet med ét formål for øje – at dræbe flest mulig mennesker på kortest mulig tid”, udtalte Trudeau blandt andet. Canada oplevede i april det dødeligste masseskyderi i landets historie.

Nordkorea og Sydkorea har udvekslet skud over den demilitariserede zone. Nordkorea affyrede søndag skud mod en sydkoreansk vagtpost i den demilitariserede zone (DMZ), der adskiller de to lande. Nabolandet svarede igen med en ”verbal advarsel” og to skud. Ifølge det sydkoreanske militær kom ingen personer til skade. USA’s udenrigsminister Mike Pompeo beskriver hændelsen som et uheld.

Et sidste ord

Mens vi selv er begyndt at opleve sorte prikker for øjnene, når vi løfter stolen ud fra bordet, så er islandske Hafþór Júlíus Björnsson blevet anderledes stærk under coronakrisen. Han har lige slået verdensrekorden i dødløft. 501 kg. Fy for satan!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12