4. marts 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Alt er ved det gamle

Det vigtigste trick i amerikansk politik er at indbilde vælgerne, at penge ikke afgør magtspillet i sidste ende. At lobbyister og Wall Street-bankfolk ikke trækker i de afgørende tråde fra kulisserne. Som den franske digter Baudelaire skrev: ”Djævelens bedste kneb er at overbevise os om, at han ikke eksisterer”. Under nattens primærvalg i USA udspillede […]

Kære læser

Er Trumps Taliban-aftale allerede på vej i skraldespanden?

Trumps løfte. Imens demokraterne har travlt med at finde den kandidat, der skal udfordre Donald Trump ved det kommende valg senere i år, er den amerikanske præsident selv i gang med at skabe sig de bedste forudsætninger for et genvalg. En af de bedste måder at blive genvalgt på er at holde, hvad man i […]

Spisesedlen

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu hjemmekarantæne til folk der har rejst i coronazoner. Hvis du er kommet hjem fra et af fire såkaldte ”særlige risikoområder,” navnlig Kina, Sydkorea, Iran og den nordlige del af Italien, ser Sundhedsstyrelsen nu helst, at du bliver hjemme i 14 dage. Derudover skal man undlade at besøge sygehuse og plejecentre, hvor folk typisk er særligt udsatte for COVID-19.

Joe Biden vinder ni stater ved Super Tuesday. Efter primærvalgene tirsdag nat står Biden og Bernie Sanders nu tilbage som de to helt store konkurrenter i kampen om at blive demokraternes næste præsidentkandidat. Den 77-årige Biden sikrede sig blandt andet sejren i delstaterne Texas, Virginia og North Carolina, alt imens den 78-årige Sanders blandt andet vandt i Californien, der er den stat, hvor flest delegerede stod på højkant. Valgets helt store taber blev den 78-årige milliardær Michael Bloomberg, der på trods af at have brugt mere end en halv mia. dollars i sin kampagne kun opnåde et flertal i territoriet Amerikansk Samoa.

EU takker Grækenland for at agere ”skjold” mod migranter. Det skete ved et møde mellem EU-topledere og den græske premierminister Kyriákos Mitsotákis i Orestiada i Grækenland tirsdag – tæt på det sted, hvor græsk politi havde anvendt tåregas mod migranter, der havde forsøgt at krydse grænsen fra Tyrkiet. I samme ombæring annoncerede kommissionsformand Ursula von der Leyen, at Grækenland vil blive tildelt 700 mio. euro i EU-midler, hvoraf 350 mio. euro øjeblikkeligt vil blive frigivet til at styrke landets infrastruktur ved grænserne.

Jørgen Vig Knudstorp stopper som bestyrelsesformand i Lego. I stedet afløses Knudstorp af Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen, der er søn af den tidligere topchef Kjeld Kirk Kristiansen. Lego er tidligere blevet kritiseret af eksperter for at have forbrudt sig mod god selskabsledelse ved at lade Jørgen Vig Knudstorp, der er forhenværende adm. direktør i Lego Group, blive indsat som bestyrelsesformand. Knudstorp fortsætter nu som menigt medlem af bestyrelsen.

Mindst 24 dræbt af tornado i Tennessee. Tornadoen ramte den amerikanske delstat sammen med et voldsomt uvejr tirsdag og ødelagde flere hundrede bygninger på sin vej. Værst gik det ud over Putnam amt i det centrale Tennessee, hvor mindst 18 er dræbt, og 38 fortsat meldes savnede. Ulykken skete samtidig med, at vælgere i delstaten gjorde klar til at stemme til Super Tuesday.

Et sidste ord

”Would I Lie To You” er et af de sjoveste tv-programmer, vi nogensinde har set. I programmet fortæller britiske komikere historier, og så skal konkurrenterne på det andet hold gætte, om det er en løgnehistorie eller den skinbarlige sandhed. Vores favorit er denne historie om et uheldigt indkøb af en hest, men vi kan anbefale at bruge timevis på at bladre igennem youtube-klip fra programmet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12