4. november 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Tysklands hukommelse

”Den der glemmer den sidste krig, forbereder den næste,” sagde den schweiziske forfatter og dramatiker Lukas Bärfuss i sin takketale, da han i weekenden modtog Tysklands mest prestigefyldte litteraturpris Büchner-prisen sammen med 50.000 Euro i umærkede kontanter. Derfor ser han det også som sit vigtigste formål konstant at huske krige. Beskrive dem, genfortælle dem, aktualisere […]

Kære læser

Hito Steyerl smider fløjlshandskerne: kunst som pressionsmiddel

Design som dræber. George Nelson (1908-86) hører ikke til blandt det 20. århundredes ypperste amerikanske arkitekter og designere, men han er deroppe et sted. Lad os sige tredjeøverste hylde, og det er ikke så tosset endda. I 1960 lavede han en 24 minutter lang kortfilm med den provokerende titel How to kill people (en formulering […]

Spisesedlen

Organisationer vil have bindende danske mål for biodiversitet. Der afholdes i dag biodiversitetsmøde på Marienborg, og her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Danmark skal forpligte sig til at omlægge 30 pct. af landets areal til natur inden 2031. Interesseorganisationen for de danske landmænd, Landbrug og Fødevarer, mener også, at Danmark skal have bindende mål for biodiversitet.

Otte anholdt i Vietnam efter fund af 39 døde nær London. Det vietnamesiske politi har anholdt otte mænd, der menes at have forbindelse til de 39 mennesker, der i sidste måned blev fundet døde i en lastbil i Storbritannien. I alt er der nu anholdt ti mennesker i sagen. De døde menes alle at have vietnamesisk baggrund, og politiet mener, at der har været tale om menneskesmugling.

Skovbrande i Californien: Trump truer med at tilbageholde hjælp. Den amerikanske delstat har de seneste to uger været ramt af skovbrande, der har hærget knap 40.000 hektar. Nu truer den amerikanske præsident Donald Trump med at tilbageholde økonomisk hjælp til at bekæmpe brandene i Californien. Det sker, efter delstatens guvernør har kritiseret præsidentens miljøpolitik.

New Delhi indhyllet i den værste smog i årevis. Den dårlige sigtbarhed i den indiske storby har forårsaget forsinkelser i flytrafikken, ligesom en række fly i går måtte guides væk fra New Delhi. Smoggen i byen er så voldsom, at det indiske sundhedsministerium ikke har kunnet måle graden af forurening, fordi måleudstyret ikke kan følge med.

McDonald’s direktør fyret efter forhold til ansat. Bestyrelsen i fast food-giganten har fyret administrerende direktør Steve Easterbrook, fordi hans forhold til en ansat er et brud med virksomhedens interne retningslinjer. ”Med tanke på virksomhedens værdier giver jeg bestyrelsen ret i, at det er tid til at rykke videre,” udtaler Steve Easterbrook selv. Ny direktør bliver Chris Kempczinski, der kommer fra en højtstående position i McDonald’s.

Et sidste ord

Uanset hvor hård tilværelsen måtte være, og uanset hvor mange sure citroner det måtte byde på … så må du aldrig blive som denne kvinde!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12