4. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Sadisten Donald Trump 

Es ist ein Land Verloren/ da wächst ein Mond im Ried,/ und das mit uns erfroren,/ es glüht umher und sieht. Poul Celan, fra digtet ”Eis, Eden” Helvede er ikke frosset til is, men værre står det til med det forjættede land. Præsidentvalget har sendt kuldegysninger gennem Amerikas Forenede Stater. Autokratiets kolde, klamme hånd har […]

Kære læser

Mikrofonholderi for Det Vilde Vesten, del 2

Folk er meget nervøse. Jeg var ude og købe min ’ammo’ i lørdags, og hylderne var tomme. De siger, at optøjerne er begyndt, folk køber våben og ammo!! Det er det mærkeligste valg, jeg har set i mine 50 år som vælger. – Karen For at undgå bare at sidde og bide neglene ned til […]

Spisesedlen

Et valg uden vinder. Det amerikanske valg trækker i langdrag. Det står endnu ikke klart, om Joe Biden eller Donald Trump har vundet præsidentvalget, eftersom en række vigtige svingstater endnu ikke er talt op. Alligevel holdt Trump her til morgen dansk tid en bemærkelsesværdig tale, hvor han beskyldte demokraterne for valgsnyd og udråbte sig selv som vinder.

Udbrud af coronasmitte på Christiansborg. Det seneste døgn er en række folketingsmedlemmer blevet konstateret smittet mod coronavirus. Blandt andet er justitsminister Nick Hækkerup (S) blevet testet positiv, og det har sendt 13 af regeringens 20 ministre i selvisolation, fordi de har deltaget i et møde med justitsministeren. Blandt andet er statsministeren gået i isolation.

14 anholdt efter terrorangreb i Wien. Politiet mener, at den 20-årige islamistiske terrorist arbejdede alene, da han mandag åbnede ild i Wiens gader, dræbte fire og sårede endnu flere. Alligevel har det østrigske politi anholdt 14 personer, der på den ene eller anden måde har tråde til terroristen. Gerningsmanden blev selv dræbt under angrebet.

Danske Bank sænker loftet for negative indlånsrenter. Fra nytår skal privatkunder i Danske Bank betale penge for at have mere end 250.000 kr. stående i banken. Det skriver TV2. Tidligere var grænsen 1,5 mio. kr. Tiltaget skyldes, at det lige nu koster Danske Bank at have penge stående i Nationalbanken, fordi renten er negativ.

Polen udsætter implementeringen af abortdom. Polen har brug for en rolig periode til at diskutere den dom fra forfatningsdomstolen, der i praksis gør abort ulovligt. Sådan lyder det fra en talsperson fra den polske regering. Dommen skulle have været trådt i kraft som lov mandag, men det er ikke sket. Polen har været ramt af store og voldsomme demonstrationer, der har protesteret over dommen.

Et sidste ord

Trump tror, han har vundet. Men han tror også, han har lukket Polen. Trump tager i hvert fald fejl i det sidste. Polen er stadig åbent. Om han også tager fejl i det første, må vi vente og se.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12