4. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ursula von der Leyen tager sig den ultimative frihed

”De fleste mennesker ønsker ikke virkelig frihed, fordi frihed indebærer ansvar, og de fleste mennesker frygter ansvar.” Sigmund Freud   Ligesom regnbuer kommer frihed i mange farver. Nogle gange må man stikke af for at få den. Det er i særlig grad aktuelt, hvis man sidder i fængsel. Omvendt kan det også være, at det […]

Kære læser

Toldkrigen er kommet til Europa

En tvivlsom superhelt. Er det en fugl? Er det et fly? Nej! Det er Tariff Man. I slutningen af 2018 sprang den amerikanske præsident Donald Trump på twitter ud som den tvivlsomme superhelt Tariff Man. ”Når folk eller lande kommer for at plyndre vor nations store rigdom, så vil jeg sørge for, at de skal […]

Det bedste vi har set

Frank Ocean presser sig selv

Frank Ocean presser sig selv

Vi har (lige som alle andre fornuftige mennesker) et særligt sted for den lidt tilbageholdende amerikanske musiker Frank Ocean, så når han endelig lukker mund op, er vi der som et søm. Denne gang er det i et livligt interview fra W-Magazine, hvor han afslører et af de projekter, han arbejder på for tiden:

Are there any new projects that you’re working on?

”My answer to that is that I’m always working on music and other things. Right now I’m working on doing four underwater laps in the pool.”

At the gym?

”At my house.”

Godt for dig Frank – og kom nu med et nyt album!

VM i fiasko

VM i fiasko

I denne weekend slutter VM i Atletik – almindeligvis med et kogende stadion af jublende fans mod de store finaleheats i 100 meterløb, Stafetten og femkamp. Men tingene har ikke været helt almideligt i denne omgang, da VM er blevet afholdt i golfstaten Qatar, og her er man åbenbart ikke så interesseret i strabadserne, der er foregået for et næsten tomt stadion. Desuden har der været så varmt, at et stort antal atleter er blevet båret ud af banen af samaritter. Kort sagt – det har været en skandale, der giver bange anelser om et kommende VM i fodbold i samme land og formentlig har ødelagt Qatars drøm om at afholde OL. Hele forløbet er fint udfoldet her af DR-Sportens Henrik Fallesen.

En håndterlig klimakatastrofe

En håndterlig klimakatastrofe

Inden alle begyndte at tale om Greta Thunbergs tone i klimadebatten, var hun et smut forbi Trevor Noah og The Daily Show, hvor hun blev spurgt om, hvad hun ville ønske, folk gjorde for at gøre noget ved klimaforandringerne, og her sagde hun noget at det klogeste, der er blevet sagt i hele den debat: ”Jeg synes, folk skulle gøre alt, hvad der står i deres magt, men hvis jeg skulle pege på én ting man skulle gøre, var det at oplyse sig selv.” Men det kan jo være så kedeligt, tænker du, og så er det godt, at friske hjerner hos CNN og nogen, der kalder sig Project DrawDown, har gjort det både underholdende, tilgængeligt, praktisk og operationaliserbart. Tak for det.

Spisesedlen

Rigspolitiet reagerede ikke på advarsler om fejl i teledata. Under formiddagens pressemøde om teledatasagen har justitsminister Nick Hækkerup (S) fremlagt Rigspolitiet og Rigsadvokatens redegørelse for skandalen. Det fremgår af redegørelsen, at flere politikredse adskillige gange har forsøgt at gøre Rigspolitiet opmærksom på, at der var noget galt med de teledata, der blev brugt i efterforskninger. Justitsministeren påpeger, at Rigspolitiets håndteringen af sagen har været yderst utilfredsstillende, men han afviser i første omgang, at den vil betyde fyringer.

Hong Kongs leder indfører maskeringsforbud. Efter flere måneders demonstrationer, indfører Hong Kongs politiske leder, Carrie Lam, et maskeringsforbud. Forbuddet træder i kraft lørdag og er et forsøg på at sætte en stopper for de uroligheder og demonstrationer, der siden juni har raset i protest mod Kinas forsøg på at vinde større indflydelse i Hong Kong.

Fire politimænd drabt af kollega i Paris. Fire politimænd mistede i går livet, da en 45-årig kollega gik amok med en kniv på politihovedkvarteret i Paris. Drabsmanden blev selv skudt af en betjent, efter han havde stukket og dræbt fire mennesker. Drabene skete dagen efter, at det franske politi gik i den største politistrejke i over tyve år i protest mod dårlige arbejdsforhold. Drabsmandens identitet er endnu ikke offentliggjort, og motivet for massakren er stadig uvis.

Hjemsendelse af bagmandspolitiets chef skyldes brud på tavshedspligt. Sidste måneds ubegrundede hjemsendelse af bagmandspolitiets chef, statsadvokat Morten Jakobsen, skyldes angiveligt en mistanke om, at han har brudt sin tavshedspligt i forbindelse med Danske Banks hvidvasksag. Det skriver Finans. Bagmandspolitiets chef har selv forholdt sig tavs siden hjemsendelsen.

Melbourne indfører rygeforbud. I dag er et rygeforbud trådt i kraft i et af de mest centrale shopping- og forretningsområder i den australske storby Melbourne. Bliver man taget i at ryge i den nye, røgfri zone, udløser det en bøde på 100 AUD, svarende til ca. 459 kr. I øjeblikket er der kun indført rygeforbud i området omkring det populære ‘Bourke Street Mall’, men ti andre områder er udpeget til også at blive røgfrie zoner. I hele byen gælder dog et forbud mod at smide skod. Bliver man taget i at smide et slukket cigaretskod, udløser det en bøde på 330 AUD, svarende til ca. 1517 kr., mens bøden for at smide et tændt skod er hele 660 AUD, svarende til ca. 3034 kr.

Et sidste ord

Det er vigtigt at være i kontakt med Gud, men det er ligeså vigtigt at være i kontakt med dine homies på Instagram.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12