4. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Akutknappen er sandhedens time for de indbildt syge

Med al den viden som vi har akkumuleret om den menneskelige psyke gennem de seneste 100 år in mente, lyder det som et temmeligt – måske endda lovligt – spændende forskningsprojekt, som Region Midtjylland og Region Hovedstaden i dag giver sig i kast med. De to regioner har indført en såkaldt ‘akutknap’, således at folk, der ringer ind til henholdsvis Midtjyllands lægevagt […]

Det bedste vi har set

I lørdags åbnede Golden Days med det, der bedst beskrives som pomp og pragt. Festivalen tager afsæt i ti gyldne københavnere, og i dag får du teksten om den sidste. Forfatter Garbi Schmidt tager os med gennem Herman Bangs København – en levende by, men også et bedrag og et teater: ”Også i byen findes drama, tragedie, elskovssorger, komedie, satire. Hvor Victoria-teateret går konkurs, fortsætter Københavns teater, scene efter scene, historie på historie.”

Spisesedlen

Sydkorea simulerer angreb på Nordkorea. Sydkorea svarer i dag igen efter det nordkoreanske styre i går angiveligt prøvesprængte en brintbombe. Sydkorea kalder deres militærøvelser for et ”bevis på deres villighed” til at afsætte Kim Jung-un med militær magt.

Tyske kanslerkandidater i direkte tv-debat. I går tørnede Angela Merkel og hendes modstander Martin Schulz sammen i, hvad der bliver den tyske valgkamps eneste direkte tv-duel mellem de to kombattanter. Inden debatten førte Merkel komfortabelt i meningsmålingerne, og ifølge kommentatorer vil Merkel beholde sin føring efter debatten.

Hver anden pårørende hjælper familiemedlemmer hver uge. En ny undersøgelse foretaget af Ældre Sagen viser, at 44 procent af pårørende til syge og ældre hjælper mindst 1-2 gange om ugen. Det har fået flere organisationer til at bede regeringen om at sikre de pårørende den nødvendige opbakning i lovgivningen.

90.000 rohingya-muslimer flygtet ud af Myanmar. I løbet af kun 10 dage har en stor del af Myanmars muslimske Rohingya-mindretal set sig nødsaget til at flygte til Bangladesh. Efter en gruppe Rohingya-oprørere angreb en militærbase og flere politistationer, har det buddhistiske regime slået hårdt ned på hele mindretallet. I alt har konflikten kostet mindst 400 livet.

Studerende går til lægen med stress. En ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA, viser, at seks ud af ti studerende har oplevet stress på deres studie. For 13 procent har stresssymptomerne været så voldsomme, at de har opsøgt læge. Berlingske skriver, hvordan en studerende kan forvente 55 timers studiearbejde for at sikre sig et gennemsnit på syv, mens et gennemsnit på 12 kræver 75 timer.

Et sidste ord

Kan du forestille dig en tv-debat mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen, hvor de diskuterer, hvem der ville være MEST medfølende over for illegale immigrantbørn? Nå, ikke? Hvad med en lignende debat mellem to amerikanske præsidentkandidater? Nej? Det skete ellers i 1980, da Bush og Reagan kæmpede om præsidentposten. Som tiderne dog skifter…

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12