5. august 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

De døde lejesvende

Hykleriet virker umiddelbart tykt: Sidst vi hørte et mediepolitisk synspunkt fra Dansk Folkeparti, handlede det om, at DR’s UnderholdningsOrkestret skulle reddes. Dengang var der ingen grænser for, hvor vigtigt det var, at Danmarks Radio kunne underholde både til gaden og til gården. De muntre kompositioner skulle runge fra betonkonstruktionen på Amager. Her til morgen lyder […]

Det bedste vi har set

Udenrigskorrespondenten

En af vores danske yndlings-udenrigskorrespondenter er helt klart Martin Burcharth, som i mere end tyve år har skrevet om amerikanske forhold i dagbladet Information fra sin base i Boston. I denne artikel har han været på besøg hos den danskfødte socialite Heidi i hendes hundedyre lejlighed på Manhattan for at lave et portræt af ‘den ene procent’. Heidis mand er en 28 år ældre hedgefond-milliardær, der hedder Lusk til efternavn. Hun har tidligere været gift med en List og en Snyder, og en af hendes mange hunde hedder F.U. (Fuck You). Som en, der har delt artiklen på Facebook, skriver: ”Det er ren Maude Varnæs møder Ole Birk Olesen.”

Udenrigskorrespondenten 2

En anden korrespondent, vi holder meget af, er Sune Engel Rasmussen, som skriver fra Afghanistan for en række toneangivende internationale medier som Harper’s, Foreign Policy og Newsweek (og herhjemme Weekendavisen og også Føljeton). Han har netop landet dette interview med Afghanistans tidligere præsident Hamid Karzai. Han siger, at det er en helt forkert taktik, når den afghanske hær beder USA bombe for sig: ”Denne fornægtelse af selvbestemmelse skaber en masse frustration og fortrydelse hos det afghanske folk, og det er brændstof på konflikten.” En nylig rapport viser, at Afghanistans regering har greb om 65,6 procent af landdistrikterne. Tidligere i år var tallet 70,5 procent. Foto: Joël van Houdt

Rihanna som den sidste kvinde på Jorden

Rihanna er på forsiden af W Magazines septembernummer. Det er et helt utroligt billede, og det er der så også en forklaring på. Den britiske stylist Edward Enninful, den amerikanske fotograf Steven Klein og Andrew Kevin Walker, der er manden bag drejebogen til spillefilmen Se7en, har brugt umanerligt meget tid på at få Rihanna til at ligne den sidste kvinde på Jorden og ”den herskende krigsdronning i en mørk, dystopisk fremtid”, som det hedder.

Spisesedlen

Privat månelanding på vej. Den kommercielle udnyttelse af Månen er kommet et lille skridt nærmere for ét firma, der har fået tilladelse til at lande og søge ressourcer på Jordens drabant.

Hemmeligt vagtværn på Fyn. 185 mænd er gået sammen i selvtægts-gruppen ‘De sydfynske herrer’ for at ”sikre ro og orden” efter flere voldsepisoder nær flygtningecentre.

Nødhjælp når forsinket frem. For første gang i flere uger er det lykkedes FN at bringe fødevareforsyninger frem til syriske flygtninge tæt ved Jordan. 

Olympisk Komité clearer 271 russiske atleter. Rusland har tilmeldt i alt 387 navne, men en rapport fra World Anti-Doping Agency afslørede i juli udbredt statsfinansieret doping. Blandt de clearede er otte tennisspillere og 30 volleyball- og beachvolley-spillere.

Ældre børn er mest i fare. Her ved skolestart er der fokus på de nye elever, men statistikken viser, at de 16-årige kommer 10 gange så meget til skade.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12