5. februar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Uretfærdig og urealistisk

I et interview i Politiken i 2015 medgav den italienske forfatter og filosof (og humanist) Umberto Eco (1932-2016), at Europa har mere end svært ved at tackle ”det voldsomme indvandringspres”. Men, tilføjede han, ”vi mister det, vi kan lide ved Europa, hvis vi holder folk ude.” At dømme på de politiske strømninger i Europa er […]

Kære læser

Atea-sagen: Løkkes ”private anliggender” er set før

For knap to år siden begyndte Atea-sagen, der bliver betragtet som Danmarkshistoriens største bestikkelsessag. Lige nu forsøger Retten i Glostrup at finde hoved og hale i sagen om den store it-virksomhed. En af sagens tiltalte er gode venner med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), og der er noget i det venskab, der minder umiskendeligt meget om statsministerens forhold til ‘kvotekongerne’ i Vestjylland. Er verdens mindst korrupte land begyndt at lugte svagt af korruption?

Spisesedlen

Italiensk højreekstremist skyder seks personer. Mordforsøgene fandt sted i den italienske by Macerata, hvor gerningsmanden fra sin bil skød seks personer med afrikansk baggrund. Den anholdte gerningsmand bar et italiensk flag om halsen i forbindelse med attentatet, og han har forbindelse til et højreradikalt miljø. Forbrydelsen menes at være motiveret af racehad.

DR-bestyrelse åbner op for besparelser. Regeringen har længe varslet besparelser i DR, og nu kommer DR’s bestyrelsesformand Michael Christiansen regeringens planer i møde. Christiansen åbner mener, at der kan spares 10-12% over de næste 5 år. Han udtaler: ”Det er da i orden. (…) 2% om året er noget, som alle statslige institutioner i øjeblikket skal spare.”

Israel igangsætter deportation af 20,000 asylansøgere. De israelske myndigheder er begyndt at udstede bekendtgørelser om deportation af afrikanske asylansøgere. Bekendtgørelserne giver asylansøgerne 60 dage til at forlade Israel. I første omgang er det mænd uden børn fra Eritrea og Sudan, der er blevet bedt om at forlade landet.

Alm. Brand opkøber Saxo Privatbank. Handlen lyder på 360 millioner kroner. Saxo Privatbank, der er et datterselskab til Saxo Bank, har 17.500 kunder, som Alm. Brand kan føje til de 50.000 kunder, de har i forvejen. Saxo Banks stifter og adm. direktør, Kim Fournais, mener, at handlen gavner alle: ”Vi ser Alm. Brand som den rette til at sikre fortsat udvikling af Saxo Privatbanks aktiviteter,” siger han.

For første gang: Facebook taber brugere. Antallet af folk i USA, der dagligt bruger det sociale netværk Facebook, faldt med en million mellem 3. og 4. kvartal sidste år. Det er første gang nogensinde, at Facebook rapporterer om faldende brugertal. Faldet er opsigtsvækkende, fordi USA er Facebooks mest lukrative marked.

Et sidste ord

To af Aarhus’ fineste digtere har mødt hinanden i lufthavnen. Det er et billede, man kun kan blive glad af.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12