5. februar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Tilbage i første division

Politik er simpelthen nådesløst. Der kan ikke være mange andre erhverv, hvor man den samme dag, som man får knust sine drømme, skal stå til offentlig skue, æde sine tidligere udtalelser og lade, som om man synes, ens egen ydmygelse var for det fælles bedste. Men det skal man i politik, og det skulle Dansk […]

Kære læser

Koldkrig: Venezuela som et nyt Vietnam?

Hvad står vi med? Venezuela har i årevis befundet sig i en dyb økonomisk, humanitær og demokratisk krise, selv om det for blot 20 år siden var Sydamerikas rigeste land. Blandt andet har de verdens største oliereserver, hvilket skaber en enorm interesse fra det internationale samfund. Det har forvandlet Venezuela til et internationalt brændpunkt efter den […]

Spisesedlen

Fogh-regeringen strammede efterretninger inden Irak-krigen. Efterretningerne var i forvejen fejlbehæftede og byggede på skøn og antagelser. Det er en af konklusionerne i den længe ventede udredning om Danmarks militære engagement i Kosovo, Afghanistan og Irak, som blev offentliggjort tirsdag. Følg dr.dk’s grundige og tætte dækning af offentliggørelsen af rapportens indhold. Her er rapportens hovedkonklusioner. Og hold i øvrigt øje med Lars Trier Mogensens nyhedsbrev /dkpol, der kommer senere i dag.

Google fremviser stort overskud. Ja, eller det vil sige, det er moderselskabet, Alphabet, der har haft en omsætning på 256,5 mia. kroner og et overskud på 60 mia. kr. for fjerde kvartal, og det er mere end forventet. Omkring 83 pct. af omsætningen kommer fra Googles reklamesystem.

En tredjedel af gletsjerisen i Himalaya-bjergene vil være smeltet i år 2100. Siden 1970’erne har bjergkæden mistet op mod 15 pct. af sin is, og den udvikling ser ud til at fortsætte i løbet af de kommende årtier, fastslår en ny omfattende rapport fra ’The International Centre for Integrated Mountain Development’ (ICIMOD), der kalder udviklingen for ”chokerende”.

YouTube lancerer univers for børn under 13 år. Indholdet kommer fra godkendte leverandører, det er ikke muligt at kommentere videoerne, og ‘menneskeøjne’ overvåger både annoncer og indhold. Hos Red Barnet advarer man dog forældre mod, at børnekanalen bliver en sovepude.

Stjålne svenske kronjuveler kan være fundet efter kirketyveri. Tyvekosterne er en kongekrone og et rigsæble, der har tilhørt Sveriges kong Karl IX, samt en mindre krone fra hans hustru, dronning Kristina. En 22-årig mand er tiltalt i sagen, og i dag er sidste dag i retssagen imod ham. Den tiltalte nægter sig skyldig. I morges blev sagen midlertidigt afbrudt, da anklageren bekræftede, at kronjuvelerne kan være blevet fundet … i en skraldespand.

Et sidste ord

I forbindelse med vinterens snefald er det sket for minimum et redaktionsmedlem her på Føljeton, at denne har fundet sig liggende på en isglat vej efter at have skøjtet rundt som en anden tegneseriehjort. Det vigtige i en sådan situation er ikke, hvorvidt det gjorde ondt, men om nogen så det. Vi har fundet en video, der illustrerer optrinnet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12