5. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Efter corona kommer populisme

Mens Storbritannien har genindført en hård nedlukning, og Donald Trump har blameret sig i en ny telefonoptagelse, så er den danske offentlighed gået i gang med at diskutere DR’s nye børneprogram John Dillermand. Diskussionen burde gå på, om introsangen er så catchy, at det er ødelæggende for produktiviteten på det danske arbejdsmarked, men i stedet […]

Kære læser

Dronningens delfin-fælde

Det forsvandt ligesom i virvaret, men 2020 var også året, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe II næsten sprang ud som klimabenægter: ”Jamen, at mennesker spiller en rolle i klimaforandringer, det er der nok ingen tvivl om. Men om de er skabte – direkte – det er jeg ikke ganske overbevist om”, udtalte dronningen i et interview […]

Spisesedlen

Storbritannien indfører ny national nedlukning. Det sker efter en voldsom stigning i coronasmittetallene. Nedlukningen vil være gældende i mindst seks uger og medfører blandt andet en hjemsendelse af skolebørn og ordrer om, at folk skal blive i hjemmet. Premierminister Boris Johnson advarer briterne om, at de kommende uger vil være ”de hårdeste indtil nu” i coronakrisen.

11.000 har meldt sig ledige siden jul. I juleferien steg ledigheden med 6.122 personer, mens yderligere 4.936 i går meldte sig uden arbejde. Dermed er den samlede ledighed nu på 171.362 personer med knap 40.000 flere ledige siden coronakrisens begyndelse. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Andet vaccinestik kan vente op til seks uger. I et interview til TV2 fortæller direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, at styrelsen i sine opdaterede retningslinjer vil skrive, at man godt kan vente seks uger mellem sine to vaccinationsstik. Dermed vil man hurtigere kunne få vaccineret flere mennesker, mens vaccinebeholdningen endnu er lav. Blandt andet har Storbritannien af samme grund valgt at forlænge intervallet mellem de to stik.

Fusion skaber verdens fjerdestørste bilproducent. Aktionærerne i henholdsvis Fiat Chrysler Automobiles og Groupe PSA sagde mandag god for, at de to virksomheder kan slå pjalterne sammen i et nyt stort bilkonglomerat. Fiat Chrysler står blandt andet bag, ja, Fiat og Chrysler, mens PSA producerer Peugeot og Citroën. Sidste år solgte de to producenter sammenlagt otte mio. biler.

Julian Assange skal ikke udleveres til USA. Det afgjorde en dommer i London mandag. De amerikanske myndigheder har ellers tiltalt Wikileaks-stifteren for dataindbrud og spionage, men ifølge den britiske dommer vil Assange være i fare for at begå selvmord, hvis han bliver udleveret. Assange blev arresteret af britisk politi tilbage i 2019.

Et sidste ord

Visse dage kan vi godt føle for at overdramatisere lige så meget som Herbert her.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12