5. juli 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Klodens møgunge

Der kan ikke være så mange i verden, der er i tvivl om, at Nordkorea er et underligt, skræmmende og farligt lille land. Heller ikke dem, der bor der. Det vi ser, hører og oplever fra det land, er så ekstremt, at det indimellem bliver helt komisk, hvis ikke det var så forfærdeligt. Et rædselsregime, […]

Kære læser

Aymens første fødselsdag

I denne uge er Stine Ellerbæk vendt tilbage til den nu lukkede teltlejr for asylansøgere i Thisted, som hun løbende rapporterede fra gennem et år, fra lejren åbnede, til den lukkede. I dag er hun til irakeren Aymen Al Juhaishis 30 års fødselsdag med danske og mellemøstlige venner.

Det bedste vi har set

Det er ikke noget nyt fænomen, at vi diskuterer mediernes populistiske tendenser, afslører denne 137 år gamle feuilleton fra den sublime Herman Bang. Lad den dulme dig i “sommervarmen”.

Det er sommer, og hvad enten skyerne regner, eller solen skinner, så er det tid til at få læst bunken af bøger, som har hobet sig op siden jul. Men hvad hvis du har læst dem? Det er der råd for. Føljeton er kommet på nogle nye titler, som mangler på markedet. Forsiderne er klar, det samme er bagsideteksterne. Godt begyndt er halvt fuldendt… I dag: en fugtig erotisk roman.

Spisesedlen

Syrisk par går rettens vej i sag om Støjberg-instruks. En civil retssag mod Udlændinge- og Integrationsministeriet kan afgøre, om et tvangsadskilt par har krav på godtgørelse. Samtidig kan embedsmænd blive tvunget til at vidne om ministerens beslutning.

Lejlighedspriserne er ustoppelige – økonomer frygter boble. Advarselslamperne har længe blinket hos landets økonomer på grund af de store prisstigninger på ejerlejligheder, og nye tal fra Danmarks Statistik har ikke dulmet økonomernes nerver. Tværtimod. Nye tal for boligmarkedet viser, at priserne på ejerlejligheder i april steg med hele 3,2 procent. Dermed er priserne på ejerlejligheder det seneste år steget med 9,1 procent.

Alle Volvo-biler, der bliver lavet efter 2019, bliver elektriske. Det er et stort skifte for hele bilindustrien og for det kinesisk ejede Göteborg-baserede firma, der hidtil ellers kun har brugt forbrændingsmotor. De første elbiler kommer i handlen næste år.

Tysk politi fjerner telte og skyder med vand før G20-møde. To dage før topmøde i Hamborg har myndighederne opløst en demonstration med en teltlejr. Demonstranterne havde blandt andet spærret veje i Sankt-Pauli. Der ventes flere end 100.000 demonstranter i forbindelse med G20-topmødet, som indledes fredag.

Grøn Koncert tilføjer tre nye navne – og der er stadig ingen kvinder.
Alle bands, der skal spille på Grøn Koncert, består udelukkende af mænd. Arrangøren siger, at man har gjort, hvad man kunne, men heller ikke blandt de senest tilkomne musikere kunne man finde en kvinde. Ja, de kan sgu heller ikke køre bil.

Et sidste ord

Rumpioneren Buzz Aldrin (var han ikke nummer to på månen?) har været til møde med Donald Trump. Måske har du set det, men du har helt sikkert følt det, som gamle Aldrin udtrykker med sit levende ansigt. PIGS IN SPAAAAACE.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12