5. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Houellebecq: Alt bliver igen som før

Tillad os i dag at indlede med at aflægge et løfte. Fra Føljeton til dig: Du vil ikke støde på en sammenligning mellem coronakrisen og besættelsen i dette nyhedsbrev. Det er da ikke, fordi vi ikke har overvejet at gøre det. Vi elsker vilde sammenligninger, og her på 75-årsdagen for Danmarks befrielse, midt i en […]

Kære læser

Coronavirussen er konspirationsteoretikernes nye bedste fjende

Enhver god konspirationsteori evner at tage en ny udvikling og vende den til egen fordel. Derfor burde det da heller ikke komme som nogen større overraskelse, at 5G beskyldes for at have forårsaget coronavirussen – eller som minimum at have forværret symptomerne fra COVID-19. Konspirationsteorier om det nye, ultrahurtige mobilnetværk har eksisteret i en god rum […]

Spisesedlen

Aftale om nyt udligningssystem er på plads. Regeringen er sammen med Venstre, Radikale, SF og Alternativet blevet enige om en reform af den økonomiske udligning mellem rige og fattige kommuner. Der er blandt andet lagt op til, at der skal sendes flere penge fra by-kommunerne til land-kommunerne. Samtidig lover staten at lægge ekstra milliarder ud til kommunerne.

Amerikanske statsborgere tilbageholdt i Venezuela efter ”invasionsforsøg”. Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, fortalte i går, at to amerikanske ex-soldater søndag er blevet pågrebet, efter de deltog i et væbnet invasionsforsøg på landets nordlige kyst. Den tidligere amerikanske elitesoldat Jordan Goudreau fortæller, at de var en del af en mission, han stod i spidsen for. Ifølge Goudreau var planen af afsætte Maduro. Det mislykkedes.

Danmark klar med millioner til international kamp mod corona. Danmark forpligtede sig i går til at bruge 370 mio. kr. på den fælles, internationale kamp mod corona. Det skete i går ved en donorkonference, der var organiseret af Europa-Kommissionen. I alt blev der sikret 55 mia. kr. fra verdenssamfundet til at forebygge, diagnosticere og behandle coronavirussen.

Irans valuta skal have nyt navn og færre nuller. Den iranske nationalbank meldte i går ud, at landets valuta skal omdøbes og genevalueres. Den iranske valuta har hidtil gået under navnet Rial, men vil formentlig i fremtiden komme til at hedde Toman. Derudover skal der skæres fire nuller væk. Den iranske valuta er faldet støt i værdi siden den islamiske revolution i 1979.

Danmark fejrer befrielsen. I går aftes og i dag markeres det i Danmark, at det er 75 år siden, de tyske tropper kapitulerede og dermed gjorde en ende på besættelsen af Danmark, der havde varet det meste af anden verdenskrig. Fx var statsminister Mette Frederiksen (S) og dronning Margrethe i går forbi Mindelunden nord for København, hvor de lagde kranse til ære for de faldne modstandsfolk.

Et sidste ord

Resultatet blev forfærdeligt pinligt, da en masse kendte og rige amerikanske filmstjerner forsøgte at lave en coronavideo, hvor de sang ”Imagine”. Nej, så er vi mere til det her røvsparkende coronaoprør. Hvem har ikke lyst til at få tæsk af Margot Robbie, Rosario Dawson, Drew Barrymore etc.? Pow!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12