5. maj 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Melinda og Bills ”næste fase”/ Looking for adventure

“Efter at have tænkt længe over det og arbejdet meget på vores forhold har vi besluttet os for at gøre en ende på vores ægteskab. Gennem de forløbne 27 år har vi opfostret tre utrolige børn og skabt en fond, som arbejder over hele verden på at give alle mennesker et sundt og produktivt liv. […]

Kære læser

Total ydmygelse af støttepartierne

Hvis rød blok var et ægteskab, ville det være for sent med parterapi. Tilliden er væk. Forholdet mellem S-regeringen og de tre støttepartier er blevet voldsomt forværret her i løbet af de seneste uger. På Christiansborg er overvejelserne begyndt: Hvor længe vil Radikale Venstre og Enhedslisten finde sig i at blive systematisk ydmyget? SF’erne er […]

Det bedste vi har set

Der bor ikke længere en heks i Rold Skov

Der bor ikke længere en heks i Rold Skov

Heksen, klimaforkæmperen og økofeministen Dannie Druehyld er død. Derfor genbesøger vi i dag det her interview fra 2013, hvor hun til Information fortæller om at kunne høre dyrene forsvinde fra skoven og smage forureningen i bækken. Og om at hekse egentlig ikke kan flyve, men til gengæld kan ride på mandfolk. Vi tror nu godt, Dannie kunne flyve. Vi tror faktisk, hun kunne det hele.

Lucy in the sky med en terapeut

Lucy in the sky med en terapeut

Når vi tænker på det euforiserende stof MDMA (og det gør vi naturligvis sjældent), så tænker vi på svedende mennesker, der slikker hinanden på kinderne og hvisker ting, de kommer til at fortryde dagen efter. Men et nyt banebrydende studie om behandling af PTSD viser, at stoffet – i kombination med samtaleterapi – gemmer på et stort terapeutisk potentiale: “I modsætning til traditionel farmaceutisk medicin, fungerer MDMA ikke som et plaster, der forsøger at dæmpe symptomer på PTSD. I stedet lader det til, at MDMA kombineret med terapi tillader hjernen at bearbejde smertefulde minder og hele sig selv,“ udtaler en forsker bag studiet.

Hærfuglens veje er uransagelige

Hærfuglens veje er uransaglige 

“Gør noget unyttigt!“ sagde Dronning Margrethe (det er hende med cigaretterne) i en nytårstale, og her kommer et forslag til en sådan unyttig aktivitet: Læs denne underligt dragende artikel om hærfuglenes hunner, der dækker deres æg til med afføring og andre sekreter for at tiltrække hannerne. Jo bedre hunnerne er til at dække deres æg med puha, jo mere mad vil hannerne bringe dem som en anerkendelse af deres flotte indsats. Naturen er fed og mærkelig.

Spisesedlen

Ulovlig flygtningehåndtering kobles til 2.000 dødsfald. Medlemslande i EU har benyttet sig af ulovlige og hårdhændede strategier til at holde op imod 40.000 flygtninge ude af Europa under coronapandemien, skriver The Guardian. En undersøgelse baseret på FN-rapporter viser, at de systematiske og ulovlige afvisninger kan sættes i forbindelse til mere end 2.000 dødsfald blandt migranter. Navnlig det kroatiske grænsepoliti er under hårde anklager om bl.a. seksuelle overgreb mod flygtninge.

Netanyahu overskrider tidsfrist for regeringsdannelse. Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har siden landets uafgjorte valg i april forsøgt at danne en koalitionsregering. Tidsfristen er nu overskredet, og fordi Netanyahu ikke er lykkedes, kan landets præsident, Reuven Rivlin, nu bede en anden politisk leder om at forsøge at danne en regering. Valget forventes at falde på den centristiske Yair Lapid.

Trump lancerer ‘kommunikationsplatform’. Onsdag annoncerede Donald Trump lanceringen af hans nye hjemmeside “From the desk of Donald J. Trump“. Her vil ekspræsidenten publicere indhold, som hans støtter kan dele på de sociale medier. Trump har siden januar været suspenderet fra en række sociale medier. Lanceringen kommer forud for, at Facebooks tilsynsråd torsdag fremlægger deres beslutning om, hvorvidt suspenderingen af Trumps Facebook-profil skal opretholdes.

Norsk kvinde idømt fængsel for deltagelse i IS. Oslo tingrett har i dag idømt en kvinde 3,5 års fængsel for deltagelse i Islamisk Stat. Kvinden drog i vinteren 2013 til Syrien for at bo med sin mand, som var en central skikkelse i IS. Hun blev i 2020 hentet hjem til Norge grundet syge børn og ved sin ankomst varetægtsfængslet. Retten har fundet, at kvinden med “viden og vilje“ bidrog til opretholdelsen af kalifatet med madlavning og rengøring. Dommen er blevet anket.

Aftale mellem Rwanda og Danmark offentliggjort. Udenrigsministeriet har onsdag fremlagt den aftale, der i sidste uge blev indgået med Rwandas regering. Aftalen nævner ikke konkret anlæggelsen af et modtagecenter i Rwanda, som der tidligere har været spekulationer omkring. Dog står der, at det er den “danske regerings vision, at behandling af asylansøgninger skal finde sted uden for EU“, og at man ønsker skabe en “mekanisme for bilateralt samarbejde om asyl og migration“.

Et sidste ord

Oddere skulle efter sigende være noget nær umulige at få øje på. Nu forstår vi hvorfor.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12