5. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Aliens, minkmutationer og en bombastisk bavian

Lad os bare dele en lille hemmelighed med dig: Det er aldrig noget rigtig godt tegn, når vi indleder den daglige Føljeton med at skrive om vejret. Typisk sker det i ren desperation, fordi dagens stakkels skribent er efterladt med materiale fra et sløvt nyhedsdøgn, der kun vanskeligt kan omdannes til en interessant tekst. Hvad […]

Kære læser

Spørgsmålet om abort har startet en ond kulturkrig

En dom fra den polske forfatningsdomstol har rystet det allerede skrøbelige fundament under det polske samfund. For små to uger siden blev det besluttet, at aborter som følge af misdannelser hos fostret ikke er forenelige med den polske forfatning, og det betyder, at den polske abortlovgivning nu bliver strammet endnu mere, selvom den allerede var […]

Spisesedlen

Alle danske mink skal aflives. Det fortalte statsministeren i går på et pressemøde. Årsagen er, at der er fundet en særlig coronamutation i mink, og den mutation har allerede spredt sig til mennesker. De udviklede coronavacciner vil være mindre effektive overfor denne nye mutation, og myndighederne frygter derfor, at Danmark kan ende som et nyt Wuhan, hvorfra der spreder sig en sygdom, der ikke kan behandles.

Det ligger til Biden, men … På valgnatten så det sandsynligt ud, at Donald Trump kunne vinde fire år mere som præsident, men siden da er flere stemmer blevet talt op, og nu ser det ud til, at Joe Biden vinder det amerikanske præsidentvalg. Alle stemmerne er dog endnu ikke talt op, og derfor kan det stadig glippe for Biden. Donald Trump har truet med retssager, og han har beordret optællingen stoppet. Ved et optællingssted i Arizona er der mødt bevæbnede demonstranter op.

Borgmestre: Vi skal holde os indenfor kommunegrænserne. Borgmestrene fra syv kommuner i Nordjylland er blevet orienteret om, hvad regeringen planlægger at indføre af restriktioner for at stoppe smitten af den muterede coronavirus. Borgmester i Jammerbugt kommune, Mogens Gade (V), siger til Nordjyske, at borgerne i en periode skal holde sig indenfor kommunegrænserne. TV2 skriver desuden, at restauranter, cafeer og barer tvangslukkes. Det samme gør kultur- og fritidslivet.

England lukker ned. Fra i dag og frem til d. 2. december lukker England delvist ned i et forsøg på at få coronasmitten under kontrol. Med de nye regler lukker pubber, restauranter og ikke-essentielle butikker, det bliver i nogen grad forbudt at mødes med folk fra andre husstande end sin egen, og man skal blive hjemme, med mindre der er god grund til at forlade hjemme – fx arbejde eller uddannelse.

Ny smitterekord i USA. Mens amerikanerne prøver at finde frem til, hvem de har valgt som præsident, er der blevet sat en ny kedelige smitterekord. Onsdag blev der registreret 102.591 nye coronasmittede, og det er det højeste antal nogensinde på en enkelt dag. Landet ser samtidig det højeste antal coronaindlæggelser i 3 måneder. Mere end 50.000 personer er nu indlagt. I flere stater frygter de for, at sundhedssystemet ikke kan følge med. North Dakota melder fx om sølle seks ledige intensivpladser i hele delstaten.

Et sidste ord

Danmark kan godt have en Arne-pension uden samtidig at blive arnested for en ny, farlig mutation af coronavirus fundet hos mink. Mette er på sagen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12