5. oktober 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Nye visioner holder døden fra døren

Der bliver stort set ikke lavet nye film længere. De seneste ti års tid er Hollywood gået amok med genindspilninger og fortsættelser, og de film, der ikke er nogen af delene, ligner til forveksling tidligere produktioner. Der er reboots, som er film, der genstarter et helt univers med nye skuespillere (Batman, Star Trek fx), remakes, som […]

Kære læser

Operation sparekniv er kun sat på pause

Kristian Thulesen Dahl har endelig fået en politisk skalp: Beslutningen om at droppe kravet om to-procentsbesparelser i sundhedssektoren – foreløbig kun i 2018 – er et afgørende trumfkort for Dansk Folkeparti forud for kommunal- og regionsrådsvalgene i november. Bagefter er der imidlertid ingen plan. Og hvorfor skal uddannelserne spare videre?

Det bedste vi har set

Hjørring Kommune ”vil profilere Hirtshals som trafikknudepunkt” gennem ”løbende udbygning og forbedring af infrastrukturen”, så Hirtshals Havn får ”de bedste forudsætninger for fortsat erhvervsudvikling”. Sådan formuleres de overordnede visioner for den lille forblæste fiskerby i Hjørrings kommuneplan fra 2016. Det er næppe noget, som får huspriserne til at stige. Og her kommer Føljetons idé om at gøre en målrettet indsats for at trække LBGT-segmentet til Hirtshals. De købestærke, kulturinteresserede homoseksuelle kan være byens redning. Oliver Stilling fortsætter serien ‘Bøsser i Hirtshals 2’

Spisesedlen

Demonstrationer mod uddannelsesforringelser. I dag går studerende fra 5 af landets byer på gaden i protest mod, at der i disse år bliver færre penge per studerende. Bag demonstrationerne står en sammenslutning af 40 foreninger, og det forventes, at flere tusinde studerende vil møde op til demonstrationerne.

Theresa May holder uheldig tale. Den britiske premierminister forsøgte med en tale til sit konservative partis årsmøde at rejse sig fra det dårlige valgresultat. Men Mays budskab om ”den britiske drøm” blev overskygget af en række uheldige situationer. May fik flere gange under talen hosteanfald, en komiker overrakte hende en fyreseddel under seancen og på bagtæppet faldt bogstaverne fra hendes slogan af en efter en. Flere iagttagere havde inden talen kaldt det for Mays vigtigste tale nogensinde.

Danske Bank opjusterer vækstskøn. I Danske Banks nye prognose forventes det, at Danmarks økonomi i år vil have en vækst på 2,4 procent. Danske Bank er mere optimistiske end Nationalbanken og regeringen, men alle er dog enige om, at dansk økonomi er inde i et godt år. Flere økonomer frygter dog, at væksten kan føre til en overophedning af økonomien.

Saudi Arabiens konge er i Rusland for at knytte tættere bånd. Kong Salmans besøg i Rusland er det første nogensinde af en saudisk regent. Håbet er, at mødet mellem Kong Salman og den russiske præsident Vladimir Putin kan føre til, at de to lande kan knytte tættere bilaterale bånd inden for økonomi, handel og kultur. I forbindelse med mødet er der i Moskva blevet sat store billboards op med billeder af Kong Salman.

Irakisk militær indtager IS-besat by. Byen Hawija var de militante islamisters sidste højborg i det nordlige Irak. Dermed har Islamisk Stat nu kun kontrol over et mindre område ved Syriens vestlige grænse, men her presses de både af den syriske hær og en USA-støttet kurdisk koalition.

Et sidste ord

I parforhold bliver man af og til trukket ind i projekter, man egentlig ikke rigtig har en mening om. Hvad gør man så? Man mener det samme som sin partner. Det er en disciplin, som denne mand mestrer til UG med kryds og slange.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12