5. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Please! En lille Covid-19-rusketur ville gøre underværker

Ingen ønsker nogen død! Så er det sagt, så er det ude af posen. Men denne ingen, hvem vedkommende så end er, kunne måske godt ønske for USA, for amerikanerne, for det amerikanske præsidentvalg og for verden, at dexamethason’en og remdesivir’en ikke rigtig havde nogen indvirkning på præsident Donald Trump, og at han fik en […]

Kære læser

Dyre sanktioner

Oprøret i Hviderusland er endnu ikke forstummet. Det er snart to måneder siden, at landets diktator Aleksandr Lukasjenko erklærede sig som vinder af det præsidentvalg, der er blevet udråbt som en farce af den hviderussiske opposition såvel som Vesten. Siden Lukasjenko blev udråbt som tvivlsom sejrherre, har hundredtusindvis af mennesker marcheret i de hviderussiske gader. […]

Spisesedlen

Nagorno-Karabakh-konflikten eskalerer fortsat. Aserbajdsjan beskylder nu  Armenien for søndag at stå bag et raketangreb i Ganja, Aserbajdsjans andenstørste by. Her blev mindst én civil dræbt og yderligere fire såret. Ganja ligger udenfor den omstridte Nagorno-Karabakh-region. Ifølge Arayik Harutyunyan, den armenske leder af Nagorno-Karabakh, gik man efter en militærbase i Ganja, men indstillede skydningen for at undgå civile tab.

Modeskaberen Kenzo er død. Kenzo Takada stod bag modehuset Kenzo, der i dag er ejet af verdens største luksusvarekoncern LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Den fransk-japanske modemand var blandt andet kendt for sine farverige kollektioner. Han døde af coronavirus, 81 år gammel. Det oplyser Kenzos talsperson.

Berlingske Media køber sig ind i Loud. Mediekoncernen vil fra 1. november indtræde som medejer af DAB-radiostationen med en ejerandel på 40 pct. ”Vi kan se talenter, der folder sig ud hos Loud, og det vil vi gerne understøtte” udtaler koncernchef i Berlingske Media Anders Krab Johansen. Berlingske Media har tidligere været medejer af Radio24syv.

Aflivningen af en million mink skydes i gang i næste uge. Det fortæller chef for VeterinærNord Flemming Marker. De mange mink skal aflives, efter der er blevet konstateret coronasmitte på 41 farme i Nordjylland. Ifølge Nikolas Hove, der er beredskabschef i Fødevarestyrelsen, kan det tage op til to måneder at få gennemført alle aflivningerne.

Paris lukker barer i to uger. Restriktionerne kommer som følge af, at den franske hovedstad nu er blevet sat på maksimalt corona-alarmberedskab. Frankrigs premierminister Jean Castex opfordrer parisere til at prioritere hjemmearbejde, alt imens restauranter skal overholde nye hygiejne-tiltag. Frankrig kunne søndag rapportere om 12.565 nye coronatilfælde.

Et sidste ord

En af symptomerne ved coronavirus er, at man kan miste sin smagssans. Har Donald Trump da virkelig noget at miste …?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12