5. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Danske Bank under bordet

Det moralske kollaps for Danmarks største bank, Danske Bank, gennemløber lige nu sorgens fire klassiske stadier – simultant. Her til morgen afslørede Berlingske, at Danske Bank har medvirket til at kanalisere milliarder af kroner fra regimet i Aserbajdsjan til bestikkelse af vesteuropæiske politikere og mediefolk. Enhver tvivl er dermed renset væk: Danske Banks forretningsmoral er […]

Det bedste vi har set

Onsdag udkom Per Arnoldis erindringsbog SOLO. Den er blå og uhyre velfortalt og er med sit hardcover og sine 620 sider meget større og tungere end en mursten – og så er den fuld af det, som han har beskæftiget sig med hele livet: billeder. Arnoldi skriver om sig selv, ting, han har set, og mennesker, han har mødt, og han er ikke bleg for at tildele navngivne personer, folk som fæ, levende som døde, et gok i nøden, hvis han synes, de har fortjent det. Føljeton bringer i dag to kapitler fra bogen. Det ene handler om et tv-program, han lavede sammen med en abe. Det andet handler om noget, han mestrer til perfektion: at tale.

Spisesedlen

Lego nedlægger 1.400 stillinger. Legetøjsgiganten oplyser i sit halvårsregnskab, at omsætningen er faldet med fem procent i det første halvår sammenlignet med den samme periode sidste år. Derfor nedlægger Lego 1.400 af deres i alt 19.000 stillinger, inden året er omme. I Danmark forventes nedskæringerne at gå ud over cirka 600 ansatte, der vil miste deres job.

Boko Haram har dræbt 400 mennesker siden april. I Nigeria og Cameroon er terrorgruppen Boko Haram skyld i drab på 400 mennesker i løbet af de sidste fem måneder, oplyser Amnesty International. De mange drab skyldes selvmordsbomber, der ofte udløses af unge piger og kvinder under tvang.

Migranter fanget på dansk færge. Den sidste måned har 12 formodede migranter fra Nordafrika været fanget på den danske DFDS-færge Kaunas, der sejler mellem Ukraine og Tyrkiet. Ingen af de to lande vil tage imod de 12 mennesker, og besætningen har derfor låst migranterne inde i kahytter. Nordafrikanerne har blandt andet forsøgt at sætte ild til færgen og truer med selvmord, hvis de ikke sættes i land.

Abort-modstandere skal fjerne 20.000 klistermærker. Foreningen Retten til Liv er blevet beordret af Aarhus Kommune til at fjerne de tusindevis af klistermærker, de har sat op i byen. De har 48 timer til at fjerne dem, ellers gør kommunen det på antiabort-foreningens regning.

Israel gør klar til største miltærøvelse i 20 år. Tusinder af israelske land-, luft- og vandtropper gør sig klar til at afholde en stor miltærøvelse langs den libanesiske grænse. Det sker efter de øgede spændinger mellem Iran og det libanesiske Hezbollah. Øvelsen forventes påbegyndt i morgen tirsdag.

Et sidste ord

Røgkanoner, dakkedak-dans, skrig, skrål og en tung bas tilsat en overentusiatisk hoppende mand, der mest af alt minder om en aerobicinstruktør fra helvede. Lyder det som et overflødighedshorn, du helst ville være foruden? Det er såmænd bare Infernals koncert på Smukfest. ”LA’ OS PLUK’ NOGN’ FUCKING ÆBLER!”

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12