5. september 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Der er måske en voksen i Det Hvide Hus

Alverdens seriøse journalister med en svaghed for amerikansk politisk journalistik (og dem er der mange af) går i de her dage rundt og savler over kollegaen Bob Woodwards nye bog, Fear, om præsident Trumps gøren og laden i Det Hvide Hus. Det er også stærke sager. Woodward skriver for eksempel, at Trump på et tidspunkt […]

Kære læser

Den svenske drøm ligger i Hvidovre

For Sverigedemokraternas formand Jimmie Åkesson er den politiske utopi ikke længere væk end en togtur fra hans hjem i Skåne. Jimmie Åkesson siger nemlig, at han drømmer om et Sverige, der ligner danske Hvidovre. En rolig forstad til verden med politisk sammenhold mellem fløjene, hvor man slår hårdt ned på kriminalitet, river højhuse ned og frem for alt holder sig til en stram og direkte integrationspolitik. Vi driver rundt i forstaden og forsøger at følge med.

Spisesedlen

Angreb på den syriske by Idlib kan ende i katastrofe. Sådan lyder advarslen fra den amerikanske regering og flere internationale agenturer. Det frygtes, at det syriske regime og deres russiske allierede vil gennemføre en altomfattende offensiv på byen. Allerede i går bombede russiske fly provinsen. Byens størrelse samt placering gør, at et større angreb kan ende som en af de værste humanitære katastrofer i Syrien-konflikten.

Japan rammes af den værste tyfon i 25 år. Mindst 10 mennesker er døde som følge af tyfonen, der ramte den vestlige del af Japan i går. Tyfonen, der har fået navnet Jebi, har medført store ødelæggelser og været årsag til, at hundredvis af fly-, tog- og færgeafgange er blevet aflyst.

Peter Madsens ankesag begynder i landsretten. Madsen ankede sin strafs længde efter at have modtaget en livstidsdom for drabet på journalisten Kim Wall. Der bliver i dag således ikke stillet spørgsmålstegn ved Madsens skyld men alene straffens længde. Der er afsat yderligere to retsdage i næste uge til sagen. Landsrettens dom ventes at falde 14. september.

Anklager dropper sexsag mod Kevin Spacey. Flere mænd har beskyldt den amerikanske skuespiller for seksuelle overgreb, men nu dropper anklagemyndigheden i Los Angeles at rejse tiltale mod Spacey. Overgrebene skulle have fundet sted for 26 år siden, og dermed er anklagerne forældede. Man har yderligere droppet tiltalen mod skuespiller Steven Seagal og komiker Anthony Anderson, der ligeledes er anklaget for seksuelle overgreb.

DBU klar med alternativ landsholdstrup. Dansk Boldspil-Union (DBU) kunne tirsdag aften annoncere den endelig trup til venskabskampen mod Slovakiet onsdag klokken 20:45. Den igangværende konflikt mellem DBU og Spillerforeningen har medført, at det normale herrelandshold ikke får lov at spille. I stedet skal amatørspillere fra 2. divisionsklubber som Avarta og Tarup-Paarup IF repræsentere Danmark i de rød-hvide trøjer.

Et sidste ord

Det forhenværende folketingsmedlem for Konservative, Brian Mikkelsen, plæderede engang for, at der skulle flere Bugatti-biler på de danske veje. Nu har LEGO gjort deres for, at det kan blive virkelighed. Men vi er lidt i tvivl om, hvorvidt den er billigere end en rigtig Bugatti.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12