6. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det private initiativ i en krisesituation

Okay, vi må nok efterhånden belave os på, at vi skal leve med coronavirussen i nogen tid, og at hverdagen ikke bliver heeelt som før. Vi kommer ikke til at stå som sild i en tønde til koncerter, fadølsfester, kræmmermarkeder, sexmesser eller hingstekåringer i Herning. Ja, det er ikke engang sikkert, at Dansk Fjernvarmes landsmøde […]

Kære læser

Boris Johnson er på hospitalet og den britiske regering er på randen er implosion

Situationen er alvorlig på de britiske øer. Det Forenede Kongerige kunne i går melde om næsten 5.000 døde som følge af COVID-19, og antallet stiger eksplosivt for hver dag, der går. Dødstallet i Storbritannien udvikler sig som et spejlbillede af Italien og Spanien, og det britiske sundhedssystem NHS er begyndt at vakle på benene. Det […]

Spisesedlen

Bech-Bruun kendte til model for svindel. Advokatfirmaet blev i 2014 præsenteret for en detaljeret beskrivelse af den model, der sidenhen blev brugt til at svindle for 1,1 mia. kr. i udbytteskat. Beskrivelsen blev udfærdiget af tyske North Channel Bank, som Bech-Bruun var blevet hyret til at rådgive. Det viser en række interne dokumenter og mails, som DR og Børsen er kommet i besiddelse af. I sidste uge sendte Skattestyrelsen et erstatningskrav på 750 mio. kroner mod Bech-Bruun for advokatfirmaets rådgivning af North Channel Bank.

Politisk flertal for at suspendere 225-timersreglen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) meddeler nu, at regeringen også er klar til at suspendere reglen, der kræver, at kontanthjælpsmodtagere har mindst 225 timer på arbejdsmarkedet for at kunne modtage fuld kontanthjælp. Regeringens støttepartier samt DF og Venstre har tidligere givet udtryk for, at reglen pt. ikke giver mening i lyset af coronakrisen.

Flere svenske sygehuse stopper for brug af klorokin mod COVID-19. Ifølge de svenske læger mangler man beviser for, at malariamedicinen ikke gør mere skade end gavn. Dermed fortsætter striden om, hvorvidt klorokin skal ses som en kur mod coronavirus. Malariamedicinen er blandt andet blevet godkendt til behandling af COVID-19 i USA og Frankrig, mens de danske myndigheder endnu har undladt at tage lægemidlet i brug.

Keir Starmer valgt som ny leder af Labour. Ved lørdagens valg i det britiske parti vandt Starmer en overbevisende sejr over modkandidaterne Rebecca Long-Bailey og Lisa Nandy med 56 pct. af stemmerne. Dermed står det klart, at den 57-årige advokat bliver Jeremy Corbyns efterfølger. Corbyn valgte at trække sig som Labour-leder efter nederlaget ved det britiske parlamentsvalg tilbage i december.

Japan forbereder undtagelsestilstand. Den japanske premierminister Shinzo Abe forventes snarest at indføre undtagelsestilstand i landet, efter antallet af coronasmittede i Tokyo er steget henover weekenden. Det sker samtidig med, at Japan tirsdag forventes at offentliggøre en historisk stor økonomisk hjælpepakke til en værdi af 550 mia. dollars.

Et sidste ord

At vælge sin karantænepersona om morgenen er lidt som at vælge en figur i et computerspil. Det bliver smukt illustreret i denne lille video.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12