6. august 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Handelskrigens forsømte håndvask

Pilatus spurgte dem: »Hvad skal jeg så gøre med Jesus, som kaldes Kristus?« De sagde alle: »Han skal korsfæstes!«  Han spurgte: »Hvad ondt har han da gjort?« Men de råbte blot endnu højere: »Han skal korsfæstes!« Da Pilatus så, at der ikke var noget at gøre, men at der tværtimod blev uro, tog han noget vand, […]

Kære læser

8chan har gjort højreekstremistisk terror til et spil

Hverdag i USA. I weekenden blev USA endnu engang ramt af to blodige masseskyderier. I delstaten Ohio åbnede en mand ild på en bar søndag nat kl. 01. Inden politiet skød og dræbte gerningsmanden, nåede han at myrde 9 personer og såre endnu flere. Mindre end et døgn forinden blev 20 personer skudt og dræbt […]

Spisesedlen

Venstre har fordelt topposter. På et møde konstituerede Venstre i går ledelsen af folketingsgruppen. Kristian Jensen er ny gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen er ny politisk ordfører, og ny næstformand for gruppen er Sophie Løhde. Flere medier rapporterer om, at Inger Støjberg også var i spil som næstformand, men at hun tabte et kampvalg til Løhde.

Kina vil gengælde amerikanske missiler i Asien. Efter USA i sidste uge trak sig ud INF-traktaten, der forbød opstillingen af mellemdistancemissiler, overvejer den amerikanske regering nu at placere netop den slags våben i Asien. Det har fået Kina til at love ”modforanstaltninger”, og den kinesiske regering har sagt, at der vil være konsekvenser for lande, der opstiller amerikanske missiler på deres territorie.

Trump vil indføre embargo mod Venezuela. Den amerikanske præsident annoncerede i går, at han vil udvide de nuværende sanktioner mod Venezuela og indføre en total økonomisk embargo. Det vil umuliggøre transaktioner mellem landene, ligesom den venezuelanske regerings aktiver i USA vil blive indefrosset. Venezuela er stadig ramt af en økonomisk og politisk krise, hvor den socialistiske Nicolás Maduro holder fast i magten.

1558 miljøaktivister slået ihjel i årene 2002 til 2017. Det viser en opgørelse fra miljø- og klimaorganisationen Global Witness. Drabene fordeler sig på 50 lande, og antallet svarer til ca. halvdelen af de amerikanske soldater, der har mistet livet i Irak siden 2001.

R. Kelly sigtet for at betale mindreårig for sex. Den amerikanske sanger R. Kelly er anklaget for i 2001 at have betalt 17-årig fan for at tage sit tøj af og danse foran ham på et hotelværelse i Minnesota. Herefter skal der have været seksuel kontakt men ikke decideret samleje. Robert Sylvester Kelly sidder allerede fængslet i New York, hvor han er anklaget i en sag om ulovlig menneskehandel med henblik på prostitution.

Et sidste ord

Husker du ”Dinosaurs?” En sitcom fra 90’erne, der er så wacky tobaccy, som noget kunne være i det årti. Nå, men her har du serieafslutningen, og den er seriøst deprimerende. Alle dinosaurerne dør i en istid, fordi klimaet er blevet negligeret. Så blev det altså i dag, at vi fik en politisk opsang af en gruppe mennesker i tvivlsomme dino-kostumer.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12