6. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Et katalog af katastrofer

I indledningen til sit mesterværk af en europæisk erindringsroman Verden af i går skrev den østrigske forfatter Stefan Zweig: ”Men vi derimod har levet uden gentagelser, intet er blevet stående af det tidligere, intet er vendt tilbage; det blev vores lod at være med i et maksimum af alt det, historien ellers kun lader et enkelt […]

Kære læser

I Kina har man koncentrationslejre

Fanget. Stadigt flere uhyggelige afsløringer kommer frem om Kinas forfølgelse og internering af uighurerne i Xinjiang-provinsen. Senest er BBC blevet tilsendt optagelser af den tidligere model Merdan Ghappar, der viser Ghappar fastspændt med håndjern til en seng i et tomt lokale, alt imens kinesisk propaganda kan høres afspillet udenfor. I en række beskeder sendt til Ghappars […]

Spisesedlen

Støjberg modsagt i Instrukskommissionen. Tidligere kontorchef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Jesper Gori blev i går afhørt i Instrukskommissionen, og ifølge ham ville daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg konsekvent have adskilt unge asylpar, hvilket er i strid med loven. Støjberg har forsvaret sig med, at hun dengang godkendte et notat, der lagde op til en individuel vurdering af parrenes sager, men Gori sagde, at han opfattede det notat som ”dødt og borte”.

Dødstallet i Beirut stiger. Den voldsomme eksplosion i Libanons hovedstad Beirut har mindst kostet 135 mennesker livet, mens mindst 5.000 mennesker er blevet såret. Op mod en kvart million mennesker har mistet deres bolig som følge af eksplosionen. Det vides endnu ikke, hvad der førte til katastrofen, men libanesiske myndigheder fortæller, at der ved sprængningsstedet blev opbevaret mere end 2.000 tons sprængfarligt ammoniumnitrat, som bruges til gødning og bomber.

Danmark vil i år modtage 200 kvoteflygtninge. Danmark firdobler dermed antallet af modtagne kvoteflygtninge i forhold til sidste år, men modtager stadig færre, end der er sat penge af til på finansloven. Historisk set har Danmark modtaget i gennemsnit 500 kvoteflygtninge om året. Ifølge udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye skyldes det lavere tal, at Danmark stadig kæmper med integrationsproblemer. Hovedparten af de 200 flygtninge kommer fra lejre i Rwanda.

Thulesen Dahl slår sit formandsskab fast. ”Jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg er den rette formand. Ellers ville jeg ikke være her. Siden folketingsvalget har vi arbejdet på at organisere os, og sommergruppemødet har vist, at vi er på rette spor.” Sådan lød det i går fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl på partiets sommergruppemøde. Der har ellers været sået tvivl om Thulesen Dahls lederskab efter vælgerflugt fra partiet.

Veganerpartiet er i mål med vælgererklæringer. Veganerpartiet har nu indsamlet de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til folketingsvalg. Det skriver partiet på Twitter. Vælgererklæringerne skal dog godkendes af Social- og Indenrigsministeriet, inden partiet kan stille op til folketingsvalg.

Et sidste ord

Vi er stadig ikke helt kommet os over det fantastiske interview, som journalist Jonathan Swan forleden lavede med den amerikanske præsident Donald Trump. Her har nogen redigeret Swan ud og i stedet gjort det til en samtale mellem Trump og Trump. Det er sjovt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12