6. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mitt Romney og Kirk Douglas… og gud

Vi  er virkelig kede af, at vi har været så USA-fikserede på pladsen her i den forgangne uge. For der sker jo andre ting i verden. Ikke sandt? Også i Danmark: Dansk Folkeparti har for eksempel i længere tid (for lang tid, vil nogle sige) gået og bakset med et lovforslag om et forbud mod […]

Kære læser

Coronavirus får racismen til at blusse op

Syge fordomme. Coronavirussen er ikke det eneste, der bliver ved med at sprede sig. I kølvandet på den frygtede lungeinfektion, som coronavirussen forårsager, er fulgt en opblomstring i racisme rettet mod kinesere, og sådan set også mod andre asiater, der forveksles med kinesere. I Frankrig er hashtagget #JeNeSuisPasUnVirus (jeg er ikke en virus) i den […]

Spisesedlen

Det amerikanske senat frifandt Trump. Medlemmerne af Senatet stemte onsdag for en frifindelse af den amerikanske præsident i rigsretssagen mod ham. Med stemmerne 52-48 stemte de ”ikke skyldig” i magtmisbrug, og med stemmerne 53-47 blev han kendt ”ikke skyldig” i at forhindre Senatets efterforskning. Mitt Romney er den eneste republikanske senator, som stemte sammen med demokraterne i det første punkt.

Alternative für Deutschland, AfD, får indflydelse i Thüringen. Det indvandrerkritiske parti har gennem et samarbejde med det kristendemokratiske parti, CDU, fået indflydelse ved at udpege delstatens nye ministerpræsident, og det er et brud på den uskrevne regel om ikke at samarbejde med AfD. Tusinder af tyske borgere er gået på gaden i protest.

Forskere finder 38 kræftfremkaldende gener. I et kæmpe samarbejde mellem danske og udenlandske forskere er tusinder af kræftgener blevet kortlagt, og nu er det lykkedes at finde de genændringer, der medfører en lang række kræftsygdomme. Den nye viden vil blive afgørende for udviklingen af ny kræftmedicin, forklarer overlæge Britt Elmedal Laursen til DR.

Europa-Kommission præsenterer model for indlemmelse af balkanlande i EU. Efter brexit har det været diskuteret, hvordan nye lande fremover skal indlemmmes i den europæiske union. Lige nu ønsker både Albanien og Nordmakedonien at komme med. DR har et fint overblik over striden.

Flyulykke i Istanbul koster tre mennesker livet. Tidligere i dag torsdag mistede tre mennesker livet, og yderligere 179 blev såret i en mislykket landing ved Sbiha Gokcen-lufthavnen i Istanbul. Flyet gled af landingsbanen grundet vådt føre, hvorefter det knækkede i tre dele, skriver Reuters.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12