6. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vaccineringens langsomme griseri

De første skal blive de sidste, får Jesus på et tidspunkt sagt i Matthæusevangeliet. Men vi er ikke helt sikre på, at det er rigtigt. I hvert fald ikke når det kommer til vaccineindsatsen. Med en ny, mere smitsom coronamutation i omløb synes det altså ret presserende, at man kommer hurtigt ud af starthullerne med […]

Kære læser

Jack Ma var et kinesisk ikon. Nu er han væk

Da Jack Ma i 2019 sad på en scene i Shanghai med den amerikanske forretningsmagnet Elon Musk, handlede diskussionen nok om kunstig intelligens, men for Kina og Jack Ma har det utvivlsomt handlet om meget mere. Ma er medstifter af Ant Group samt medstifter og tidligere bestyrelsesformand for den kinesiske virksomhed Alibaba Group, der især […]

Spisesedlen

Folketingets advokater: Grundlag for rigsret mod Inger Støjberg. ”Samlet set er det vores vurdering, at der på baggrund af Beretningen er grundlag for at rejse tiltale mod tidligere minister Inger Støjberg for Rigsretten.” Sådan lyder det fra de to advokater, som Folketinget har hyret til at vurdere, om der er grundlag for en rigsret mod Inger Støjberg (V). Advokaterne vurderer også, at sagen sandsynligvis vil føre til domfældelse, hvis bevisbyrden ikke ændres.

Demokraterne tæt på flertal i Senatet. I nat dansk tid har der været afholdt senatsvalg i den amerikanske delstat Georgia. To senatorer skal vælges, og allerede nu står det klart, at Demokraterne har vundet den ene plads. Demokraterne ser lige nu ud til også at tage den anden, men det er endnu ikke sikkert. Vinder demokraterne begge, vil de have flertal i begge Kongressens kamre.

Nye restriktioner. Den danske regering valgte i går at stramme restriktionerne i et forsøg på at få bugt med den voldsomme coronasmitte i landet. Forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til fem, og afstandskravet fordobles fra en meter til to meter. De nye restriktioner kommer efter et par dage, hvor smitten har været aftagende, men en ny mere smitsom variant af virussen har vist sig i Danmark, og det er den, myndighederne håber at kunne bremse.

Aktivister massearresteret i Hongkong. De kinesiske myndigheder har arresteret 53 demokratiforkæmpere i en stor razzia. Aktivisterne står anklaget for forsøg på at ”omstyrte” Hongkongs regering, da de sidste år afholdte en uofficiel folkeafstemning, hvor de valgte oppositionskandidater til et efterfølgende udskudt parlamentsvalg.

Grammy udsættes. Den store prisfest i musikbranchen Grammy Awards udsættes på grund af coronavirus. Prisuddelingen skulle have fundet sted i slutningen af januar, men er nu blevet rykket til d. 14. marts. Grammy bliver normalt afholdt i Los Angeles, men ifølge de lokale sundhedsmyndigheder er smitten lige nu så slem, at hospitalerne er ved at nå makskapacitet og dermed er tvunget til at tage ”meget svære beslutninger angående patientpleje.”

Et sidste ord

Find én der putter dig, som denne kvinde putter sin hest.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12