6. juli 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Lige ved og næsen 

Man skal aldrig lade en god krise gå til spilde, men det er alligevel, hvad blå blok ser ud til at have gjort. Tirsdag besluttede regeringen og støttepartierne SF, Enhedslisten og Radikale Venstre at give statsminister Mette Frederiksen (S) og tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) en næse hver for deres håndtering af Minksagen. Samtidig har […]

Kære læser

Frygten trumfer frihedsidealerne

Provokationen er lige så enkel, som den er effektiv: At vifte med et flag, som er politisk bandlyst og officielt sortlistet – og derved straks fremkalde en ubekvem debat om, hvem der egentlig bestemmer, hvad politikere og andet godtfolk må ytre i et frit samfund. Mediestuntet lykkedes forleden for venstrefløjen i Sverige, som længe har […]

Det bedste vi har set

Boy toys 

“Hvis du er på min alder, og du er single, så har du sikkert oplevet noget lort. Mange af de kvinder, jeg kender, som har de her dukker, har ting i baggagen. Og der er en god grund til, de vælger at have en dukke i deres hjem fremfor at indgå i et forhold.“ Overraskende øm artikel om det, indrømmet, meget nichede marked for mandlige sexdukker.

Svinestreger fra arkivet  

Det er ikke ligefrem, fordi der er gået agurketid i den herhjemme, så hvis du savner den form for virkelighedsflugt, er der intet som en god podcast, der kan levere varen. Virkeligheden, du kommer til at flygte ind, er ikke meget bedre end den, vi befinder os i lige nu, hvis du sætter Ronan Farrows mageløse Catch and Kill på. Til gengæld er fortællingen om en håndfuld amerikanske journalisters utrættelige jagt på USA’s største narrøve afsindigt medrivende. Podcasten er fra 2019, og måske kender du navnet, men vi vil æde vores hat på, du ikke fik den hørt. Så nu har du en anledning.

Mahler byen rød 

Selvom kritikken af rygradsløse mænd, kedelige mellemledere og #MeToo-korrekthed virker træt, er DR-serien Orkestret klart værd at se. Om ikke andet fordi Rasmus Bruun og Frederik Cilius har sans for cringe på en måde, vi har savnet på de danske tv-skærme, siden Frank Hvam og Casper Christensen var i deres storhedstid.

Spisesedlen

Fire ministre trækker sig i protest mod Boris Johnson. Storbritanniens sundhedsminister, Sajid Javid, samt landets finansminister, Rishi Sunak, trak sig tirsdag fra deres poster. Onsdag har børne- og familieminister Will Quince og ministeren for skolestandarder, Robin Walker, fulgt trop. Opsigelserne kommer, efter Johnson har været i modvind grundet sin håndtering af en sag om seksuelle krænkelser og forløbet omkring fester i Downing Street 10 under coronanedlukningerne.

200 SAS-mekanikere sympatistrejker med piloter. Strejken effektueres ved midnat. Piloterne strejker imod SAS’ praksis om at ansætte nye piloter på billigere overenskomster igennem datterselskaberne SAS Link og SAS Connect. Tirsdag ansøgte SAS om konkursbeskyttelse i USA, således at kreditorer ikke kan begære selskabet konkurs, mens SAS forsøger at udarbejde en plan for selskabets overlevelse.

Formodet gerningsmand i Chicago-skyderi sigtet for syv mord. Under en 4. juli parade dræbte den formodede gerningsmand syv personer og sårede mindst 35. En 21-årig er nu anholdt og tiltalt for forbrydelsen, der er den seneste i en lang række af masseskyderier i USA. Politiet var bekendt med manden, som de flere gange har konfiskeret våben fra igennem de sidste to år.

Flere tusinder mindes ofrene i Field’s-skyderi. Det skete tirsdag aften ved en mindehøjtidelighed foran storcentret i København. Her var overborgmester Sophie Hæstorp-Andersen (S) og statsminister Mette Frederiksen (S) blandt andre til stede. Tre personer mistede livet, mens fire personer blev ramt af skud under angrebet søndag.

13.000 færre har søgt videregående uddannelser. Dermed har 79.737 søgt optagelse, og det er det laveste antal i 10 år. Det er især velfærdsuddannelserne, der fravælges. “En del af forklaringen kan ligge i, at alle disse fag har været debatteret meget i medierne i en årrække, hvor fokus har været på pressede arbejdsvilkår. Det er nok ikke med til at tiltrække studerende,“ udtaler programleder for videregående uddannelser ved tænketanken DEA Mads Fjord Jørgensen.

Et sidste ord

End ikke Mette Frederiksen kan være med på det her niveau af brandslukning.

Føljeton lægger sig selv på is til på fredag.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12