6. september 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Del af noget mindre

Ydmygelsen føles rensende. Endelig kan den danske mindreværdsfølelse fejre nye triumfer: Nederlaget til Slovakiet i går aftes på ‘kun’ 3-0 føles sjældent tappert og heroisk, hvis det står til folkeviddet. Intet er mere ærefuldt end når opofrende dilettanter taber til overmagten. Endelig kan vi iført klaphat og ostechips sidde foran fjerneren og mindes vores patetiske […]

Kære læser

Vejene væk fra Hvidovre

For Sverigedemokraternas formand Jimmie Åkesson er den politiske utopi ikke længere væk end en togtur fra hans hjem i Skåne. Jimmie Åkesson siger nemlig, at han drømmer om et Sverige, der ligner danske Hvidovre. En rolig forstad til verden med politisk sammenhold mellem fløjene, hvor man slår hårdt ned på kriminalitet, river højhuse ned og frem for alt holder sig til en stram og direkte integrationspolitik. Vi driver rundt i forstaden og forsøger at følge med.

Spisesedlen

Falske nyheder i Sverige op til valget. En ud af tre nyhedsartikler relateret til det svenske valg, der bliver delt online, kommer fra sider, der bevidst forsøger at sprede misinformation. Det siger en undersøgelse fra Oxford University. De fleste af de falske nyheder er højreorienterede i deres udtryk og har fokus på emner som islam og indvandring.

Briterne sigter to russere for Novichok-forgiftning. Russerne Alexander Petrov og Ruslan Boshirov sigtes for mordforsøg på den tidligere russiske spion Sergei Skripal og hans datter Julia Skripal. I parlamentet sagde den britiske premierminister Theresa May, at den britiske efterretningstjeneste har konkluderet, at de to mænd arbejder for den russiske efterretningstjeneste G.R.U.

Regeringen vil skære 300 millioner fra vedligeholdelse af jernbane. Det vil være konsekvensen, hvis regeringens finanslovforslag bliver vedtaget. Pengene skal spares over de næste to år. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) siger til Altinget, at ”uanset den justering af bevillingen, som er sket, er der i 2019 afsat et historisk højt beløb i Banedanmark til fornyelse af jernbanen.”

Homoseksuel sex er ikke længere strafbart i Indien. Det har fem dommere i den indiske højesteret torsdag morgen stadfæstet. Chefdommer Dipak Misra udtalte ved domsafsigelsen, at dette forbud er irrationelt, vilkårligt og åbenlyst forfatningsstidigt. Hidtil har en lov fra kolonitiden straffet seksuelt samkvem imellem personer af samme køn med op til 10 års fængsel. Loven beskrev homoseksuel sex som “en unaturlig fornærmelse.”

Briterne har fortrudt Brexit. Skulle der komme en ny folkeafstemning om, hvorvidt Storbritannien vil forblive i EU, ville i omegnen af 59 pct. stemme ‘bliv’. Det viser et studie ledet af en af Storbritanniens førende politiske analytikere. Årsagen til den nye store tilslutning til ‘remain’-siden er, at briterne i stigende grad er nervøse for, hvordan økonomien klarer sig efter et brexit.

Et sidste ord

Vi kender hverken tid eller sted for dette korte grynede videoklip, men som ham, der har delt det på Twitter, skriver: ”Brudens begejstring, dog.” Kan ses igen og igen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12