7. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Sommeren er forbi, og nu forstår vi diktaturet

Kunne du høre det? Kunne du høre det skrattende orgel, der pludselig begyndte at spille for det indre øre, imens Mette Frederiksen mandag aften holdt pressemøde. Langsomt kom trommerne på, bassen begyndte at pumpe roligt, men først da C.V. Jørgensens stemme dukker op i det indre øre, var det til at forstå, hvad der spillede […]

Kære læser

Mobiltelefonen er myndighedernes nye bedste ven

Appetit. Der er en app mod alting – også COVID-19. I takt med at coronavirussen har spredt sig rundt om kloden, har softwareudviklere nærmest stået i kø for at komme med digitale løsninger, der kan bekæmpe smittespredningen. I begyndelsen lignede markedet mest af alt det vilde vesten. Flere uautoriserede apps udnyttede panikken og skaffede sig adgang […]

Spisesedlen

Danmark genåbner delvist. På et pressemøde i går fortalte statsministeren, at Danmark begynder at åbne efter påske. Det bliver dog en yderst forsigtig genåbning. I første omgang er det fx kun de mindste børn og afgangseleverne på gymnasierne, der kan komme tilbage i skole. Offentligt ansatte skal fortsat blive hjemme, mange butikker skal stadig holde lukket, og Mette Frederiksen gjorde det klart, at danskerne kan forvente at leve med restriktioner længe.

Boris Johnson indlagt på intensiv med corona. Den britiske premierminister blev i går overført til en intensivafdeling. Johnson fik for små to uger siden konstateret covid-19, og han har de seneste dage oplevet forværring af symptomerne. Den britiske udenrigsminister Dominic Raab vikarierer nu for Johnson som statsleder.

Flertal i Folketinget enige om coronastøtte til kunstnere. En hjælpepakke på 100 mio. kr. er på vej til kunstnere med både A- og B-indkomst. DR skriver, at ordningen giver mulighed for, at man kan søge kompensation for tabt indtægt i form af manglende salg af værker og bøger, aflyste koncerter, optrædener og forestillinger samt aflyste workshops, undervisning og foredrag.

Store kulturbegivenheder aflyses. Som følge af statsministeren forlængelse af forsamlingsforbuddet til og med august, er en række af sommerens store kulturbegivenheder blevet aflyst. Fx gik meldingen hårdt ud over festivalsæsonen. Både Roskilde Festival og Smukfest i Skanderborg er aflyst. Tinderbox i Odense og Northside i Aarhus har endnu ikke aflyst, men kan ikke afholdes på de planlagte datoer.

Mette Frederiksen møder kritik for genåbning. I Berlingske kritiseres statsministeren fx af sin forgænger Lars Løkke Rasmussen, der mener, at man skal åbne mere op for at beskytte økonomien. ”Måske vi i stedet burde stole på danskerne, som man i Sverige tør stole på svenskerne.” I samme avis fortæller eksperter, at nedlukningen måske har været for hård. Kurven er for flad, for få er blevet smittet, og sygdommen kan derfor ramme hårdt til efteråret.

Et sidste ord

”Dit liv er som en film,” lyder som en en god ting, men nu er de fleste af os pludselig hovedpersoner i en Spike Lee-film, og det er slet ikke så fedt, som man skulle tro.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12